Претражи овај блог

петак, 30. јун 2023.

Sophie And Peter Johnston

 


     Brat i sestra iz Newcastle Upon Tyne (UK),počeli su da nastupaju zajedno 1982.1983 su snimili dva session-a za John Peela,koji je bio impresioniran duetom od samog početka.
     1983/84,Sophie i Peter su bili uvučeni u pravnu bitku sa Sunny Records,kompanijom iz Londona,pokušavajući da se oslobode ugovora za koji su smatrali da je nepošten.Nešto kasnije prelaze u Chrysalis Records,koji ih odbacuju posle godinu dana bez realizovanog materijala.Zbog toga se odlučuju da 1985,o sopstvenom trošku izdaju singl 'Losing You' koji se mogao nabaviti samo putem narudžbine i koji je uživao bezrezervnu podrđku Mr. Peela.
     Tokom 1986 i 1987 objavljuju singlove 'Torn Open','Happy Together' i 'Television Satellite',kao i album 'Sophie And Peter Johnston'.
     Muzički,bend je svirao luksuzan,sofisticiran synthpop - nešto poput Judie Tzuke Vs. Depeche Mode,ako išta takvo možete zamisliti.Privlačna,pametna kombinacija,dovoljno dobro otpevana i odsvirana,koja i pored prilčnog zanimanja Britanske muzičke industrije nikada nije uspela da ostavi veći trag na muzičkoj sceni.
     Posle kratkotrajne inkarnacije kao The Secret Garden,Johnstonovi su se razišli 1989,ali su se,zbog povećanog interesovanja za njihovu muziku,ponovo spojili 2007 i snimili album sa novim pesmama.

Sophie And Peter Johnston  (I Major/WEA,1987)




...in coms

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...