Претражи овај блог

субота, 29. јул 2023.

Carcrash International

 


     Carcrash International su bili za Cleopatra Records isto što i This Mortal Coil za 4AD; neka vrsta supergrupe koju su činili elitni muzičari diskografske kompanije, okupljeni oko zajedničkog projekta. 
     Čovek koji je pokrenuo celu stvar još u osamdesetim je Dave Roberts (aka Dave Sex Gang) bivši član Sex Gang Children.Uz pomoć šarolike ekipe realizovao je par singlova za Crammed Discs i jedan 12" za L'Invitation Au Suicide u periodu 1983-85, bez većeg uspeha.
     U devedesetim,taze osnovana kompanija Cleopatra Records reizdaje sing Carcrash International,što je potaklo Robertsa da ponovo pokrene band.1993 snimaju svoj jedini album,'Fragments Of A Journal In Hell' na kome saradjuju Matt Green (ex-Spahn Ranch),Nicky Garratt (ex-UK Subs),Barry Galvin i David Glass (obadvojica ex-Christian Death,tada u Mephisto Waltz),i gomila studijskih muzičara.
     Carcrash International su uspeli (zbog obaveza muzičara u matičnim bendovima) da održe par koncerata 1994 i sledeće godine su prestali da postoje.

Fragments Of A Journal In Hell  (Cleopatra,1993)



link in...

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...