Претражи овај блог

среда, 5. јул 2023.

China Crisis

 


     Nešto vatreniji od većine novo-romantičara sa početka osamdesetih,China Crises su svoju imnspiraciju pronašli u istim izvorima,ali su svoje pesme bojili političkim komentarima i bluesy/reggae ritmovima.Grupa je osnovana 1979,u blizini Liverpoola,a jezgro benda su činili Gary Daly i Eddie Lundon.
     Prvi singl,'African And White',pojavio se 1982 i momentalno je uleteo na Top liste.U saradnji sa kompanijom Virgin,uz konstantno rotirajuću postavu,slede albumi:'Difficult Shapes & Passive Rhythms','Working With Fire And Steel','Flaunt The Imperfection' (produkcija Walter Becker iz Steely Dan) i 'What Price Paradise'.Sa svakog albuma je skinuto po,bar,dva top singla,kako i dolikuje dobrom pop bendu.
     1989,izdaju album 'Diary Of A Hollow Horse' (ponovo u produkciji Beckera) kojim se,i pored oduševljenja kritike,završilo komercijalno uspešno razdoblje za China Crisis.Ovo je i njihov poslednji LP za Virgin.
     Sledi dugogodišnja diskografska pauza (samo jedan album iz 1994 i brojne kompilacije) iako su Daly i Lundon i dalje povremeno nastupali kao China Crisis.
     2013,bend se vraća na scenu sa novom pesmom,'Everyone You Know',novim albumom,'Autumn In The Neighbourhood',2015,i Američkom turnejom,2017.
     Gary Daly je izdao dva solo albuma (2019,2020) a Lundon predaje na 'Liverpool Institute For Performing Arts'.

Difficult Shapes And Passive Rhythms  (Virgin,1982)


Working With Fire And Steel  (Virgin,1983)


Flaunt The Imperfection  (Virgin,1985)


What Price Paradise  (Virgin,1986)


Diary Of A Hollow Horse  (Virgin,1989)




...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...