Претражи овај блог

петак, 14. јул 2023.

Lucy Show

 


     Dvojica Kanadjana,Mark Bandola i Rob Vandeven,zajedno sa bubnjarem Paul Rigby-em,u Londonu 1983 osnivaju grupu Midnite Movie.Odlaskom Rigby-a,a dolaskom Pete Barraclougha i Bryan Hudspetha,menjaju ime u Lucy Show.
     Krajem 1983 objavljuju prvi SP,'Leonardo Da Vinci',za nezavisnu etiketu Shout.Singl privlači pažnju John Peela i velikih izdavača,tako da grupa uskoro potpisuje ugovor sa A&M.
     Prvi LP,'...undone',realizovan je 1985.Na njemu je težak,mrzovoljan gitarski zvuk,sličan Cure i Comsat Angels.Album dobija dobre kritike i,što je još važnije,odlično se prodaje u Americi.Bend je smatrao da je pravi trenutak da iskoriste ostvareni uspeh i nastave pohod top listama,ali su bili šokirani odlukom A&M da ih,krajem 1985,otpusti.
      1986,za nezavisnu firmu Big Time Records,snimaju album 'Mania' sa producentom John Leckie-em.Album donosi promene u zvuku;brže pesme,piano,akustične gitare i,posebno,duvači.Ponovo ostvaruju zapažen uspeh u Americi i ponovo maler - Big Time Records je bankrotirao.Počinju sukobi u bendu i Barraclough i Hudspeth odlaze.Bandola i Vandeven nastavljaju kao Lucy Show realizujući singl 'Wherever Your Heart Will Go',koji prolazi potpuno nezapaženo i konačno proglašavaju kraj grupe 1989.

...Undone  (A&M,1985)


Mania  (Big Time,1986)





...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...