Претражи овај блог

недеља, 16. јул 2023.

Perfect Zebras

 


     Perfect Zebras je band iz Severnog Londona koga su osnovali pevač Alan Jarry,saksofonista Terry Stephens i gitarista Paul Robertson.Uz pomoć bubnjara Gee Bello-a i basiste Dennis Smitha (Secret Affair),realizuju prve demo snimke i preko oglasa u Melody Makeru se povezuju sa producentom Barry Andrews-om (nije klavijaturista XTC).
     Barry ih povezuje sa Polydor Records i posle 6 meseci rada u studiju,Perfect Zebras objavljuju album 'Mixing With Wildlife'.
     Prvi singl skinut sa albuma,'Running With Zebras',postaje jedan od favorita John Peela i bend kreće na promotivnu turneju po Evropi i Ujedinjenom Kraljevstvu.
     I drugi singl sa albuma,'Touching My Heart Again', biva pohvaljen od strane kritike i postaje manji klubski hit.
     Svirke po Nemačkoj,Holandiji i Francuskoj prethode snimanju drugog albuma.Ovaj LP,pod nazivom 'Zebra',pojavljuje se 1983,praćen singlom 'Fascination'.
     Singl postiže solidan uspeh u Evropi ali se grupa ipak raspada iz meni nepoznatih razloga (umetničke nesuglasice,novac....?).

Mixing With Wildlife  (Polydor,1982)


Zebra  (Focus/Polydor,1983)




...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...