Претражи овај блог

среда, 23. август 2023.

BUY, BEG OR STEAL : Stop Making Sense (Sire,1984)

 

     'Stop Making Sense' je drugi živi album Talking Heads i soundtrack je istoimenog dokumentarno-koncertnog filma,u režiji Jonathan Demmea.
     'Stop Making Sense',album,i danas zvuči poletno i snažno,zato što radi baš ono što svaki 'live' album i treba da radi;tonski zapis koji obezbedjuje totalni 'live' doživljaj.Još uvek je lako zatvoriti oči i lagano uroniti u muziku Headsa uz funky bas Tine Waymouth i Byrneov jecajući vokal.
     Osim što su malo promenjeni,live snimci su,čini mi se,i bolji od svojih studijskih verzija.To posebno važi za energiju koja prosto eksplodira u refrenu 'Once In A Lifetime',i u dance trijumfu 'What A Day That Was'.
     Prošlo je mnoooogo godina od prvog albuma Talking Heads,ali svaka trunka kreativnosti koju su ikada koristili zabeležena je na 'Stop Making Sense'.
     Za razliku od prethodnog 'live' albuma,'the Name Of This Band...',ovo nije live retrospektiva,već samo jedan trenutak u karijeri benda koji predstavlja sjajnu svirku i vrhunski koncertni doživljaj.
     U zemlji živih albuma,'Stop Making Sense' zauzima visoku poziciju zato što je kolosalno eksperimentalan,fantastično odsviran i nikada dosadan

Psycho Killer
Swamp
Slippery People
Burning Down The House
Girlfriend Is Better
Once In A Lifetime
What A Day That Was
Life During Wartime
Take Me To the River
David Byrne - vocals,guitar
Tina Waymouth - bass,guitar,vocals
Jerry Harrison - guitar,keyboards,vocals
Chris Frantz - drums,vocals
+
Bernie Worrell - keyboards
Alex Weir - guitar
Steve Scales - percussion
Ednah Hold,Lynn Mabry - backing vocals

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...