Претражи овај блог

субота, 12. август 2023.

Section 25

 


     Section 25 su Britanski bend,tesno povezan sa Factory Records,koji je vešto napravio prelaz sa post-punka na alternatve dance zvuk.
     Grupa su 1978 u Blackpoolu osnovala braća Larry i Vincent Cassidy,a nešto kasnije im se pridružio gitarista Paul Wiggin.Svirali su atmosferični post-punk,donekle sličan Joy Division,pa ne čudi mnogo da su debi singl,'Girls Don't Count'.snimili 1980 za factory Records u produkciji Ian Curtisa.
     Debi album,'Always Now' su objavili 1981 (takodje Factory) a 1982,uz prve nastupe u Americi,i drugi,'The Key Of Dreams'.Krajem iste godine braća Cassidy nezadovoljni pravcem u kojem se bend kretao,napuštaju muzički biznis i raspuštaju Section 25,ali se šest meseci kasnije vraćaju,praćeni bubnjarem Lee Shallcross-em (svirao i na 'The Key Of Dreams'),Jenny Cassidy (Larry-eva supruga) i Angelom Flowers.
     Nova postava snima album 'From The Hip',1984,dodajući mnogo više elektronike u svoju muziku i lagano se približavajući zvuku Madchester scene.Lep uspeh postižu sa singlom 'Looking From A Hilltop'.
     Sukobi u bendu i stalna rotacija muzičara svela je bend na duo (Larry & Jenny),koji dve godine kasnije snima album 'Love & Hate' (objavljen tek 1988).
     Section 25 se vraćaju 2001,i u različitim postavama (Jenny Cassidy,preminula od raka,zamenila je ćerka,Bethany) izdaju par albuma.
     Vincent je i posle smrti Larrya 2010,nastavio da vodi bend a od 2017 ponovo je sa njim i originalni gitarista Paul Wiggin.

Always Now  (Factory,1981)


The Key Of Dreams  (Factory,1982)


From The Hip  (Factory,1984)



...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...