Претражи овај блог

среда, 30. август 2023.

Single Gun Theory

 


     Jacqui Hunt (vocal),Kath Power (vocal,synths) i Peter Rivett-Carnac (guitar,synths,sampling) osnovali su Single Gun Theory,1986,u Sydneyu.Kao pobednici takmičenja koje je organizovala nacionalna radio stanica Double J,dobili su priliku da urade prve snimke.Ovi snimci su činili njihov prvi album,'Exorcise This Wasteland',i zahvaljujući Tom Ellardu (Severed Heads),1987 album objavljuje Kanadska kompanija Nettwerk.Nekako istovremeno sa pojavom albuma Rivett-Carnac se pridružuje Severad Heads na njihovoj Američkoj turneji i Singe Gun Theory odlaze na dužu pauzu.
     1991 se ponovo okupljaju u Vancouveru i započinju snimanje drugog albuma,'Like Stars In My Hands' koji je objavljen iste godine u decembru.Ovaj album,originalni mix dance ritmova,etničkih semplova i čarobnih ženskih vokala,postiže izuzetan uspeh kao i singl 'From A Million Miles' koji je iskorišćen i u nekoliko TV serija.
     Treći album,'Flow,River Of My Soul',1994,donosi laganu promenu muzičkog pravca uz više opuštenih jazzy tonova i ethereal vokal Huntove.
     Posle Američke i Australijske turneje,1994,prestale su aktivnosti trija kao Single Gun Theory,mada su 2000 uradili soundtrack za film 'The Monkey's Mask'.2008,Jacqui Hunt je realizovala solo album,'Auraphonic'.

Exorcise This Wasteland  (Nettwerk,1987)


Millions,Like Stars In My Hands... (Volition,1991)


Flow,River Of My Soul  (Volition,1994)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/BV8iEL7S#NJleSH9O_tty6OGFtbrCEC5Jwo4pCOatnTVhxyh0FgY
    https://mega.nz/file/tA8WDRrD#Um19WzHoxglpPX65ACCXqzJ4tBBfvyPRjIL1PDfmyMc
    https://mega.nz/file/sZtHhKKD#T-di3TTAb71eAuAWzehzoEacLLCrlMmcv2PuIkpy0NQ

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...