Претражи овај блог

понедељак, 11. септембар 2023.

Black Tape For A Blue Girl (II - Elysabeth Grant/Athan Maroulis era)

 


     ...1999,Rosenthal se seli u New York i počinje rad na albumu 'The Scavenger Bride',sa Elysabeth Grant kao vodećim vokalom.Muške vokale su podelili Bret Helm (Audra) i Athan Maroulis (Spahn Ranch).Album se pojavio na tržištu 2002,propraćen sa samo dva živa nastupa,jer je Rosenthal u medjuvremenu postao otac.
     'Heao Star' iz 2004 donosi promenu pravca - umesto bogatog ethereal zvuka,Black Tape For A Blue Girl se kreću 'dark cabaret' stazama,veoma slično Dresden Dolls,sa većim vokalnim udelom Bret Helma.
     Veći deo 2005,Rosenthal i Nicki Jaine (takodje iz BTFABG),nastupaju kao Revue Noir.
     Od 2009,Maroulis,koji je prisutan kao vokal na dve numere albuma 'The Scavenger Bride',preuzima vokalne dužnosti.Iste godine pojavljuje se album '10 Neurotics',na kome,osim Rosenthala i Maroulisa,učestvuju i Brian Viglione (ex-dresden Dolls) i Laurie Reade (ex-Attrition).Rosenthal je izjavio da je novi pravac benda udaljio stare članove,mada se Grant pojavljuje u numeri 'I Strike You Down'.Do 2013,Rosenthal i Maroulis uz stalnu promenu postave,nastupaju redovno kao Black Tape For A Blue Girl.
     2013,Rosenthal se ponovo seli,u Portland,gde nastavlja da objavljuje albume pod imenom Black Tape For A Blue Girl,od kojih se poslednji,'The Cleft Serpent',pojavio 2021.

The Scavenger Bride  (Projekt,2002)


Halo Star  (Projekt,2004)


10 Neurotics  (Projekt,2009)




...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/QRMHAboQ#fIpefwLDWz629a2RoIoWzQkOHrMuGu9J_KnjiCSoIxg
    https://mega.nz/file/JNVhzZCC#mKzViuKoHDfEpde-NcISq4FwCWcVH7CNtWuv0K5sYlk
    https://mega.nz/file/1ItHDKqa#IANj4Xlfel7LhC_-MjdO8bw6KJCVDPn_-k_Wjr8q1vo

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...