Претражи овај блог

недеља, 15. октобар 2023.

Taxi Girl

 


     Taxi Girl su osnovani u Parizu krajem sedamdesetih.Postavu su činili Daniel Darc (vocal),Mirwais Ahmadzai (guitar),Laurent Sinclair (keybs),Stephane Erard (bass) i Pierre Wolfsohn (drums).Uglavnom inspirisani literaturom i Američkom pop muzikom,Taxi Girl su brzo došli do sopstvene muzičke formule-Mishima+Stooges+Kraftwerk+Jim Morrison.
     Bend stiče pristojnu popularnost zahvaljujući seriji odličnih singlova ('Mannequin','Cherchez Le Garcon') i šokantnim live nastupima (posebno posle 'krvavog' Darcovog performansa na svirci ispred Talking Heads).
     Njihov prvi LP,'Sepuku',produciro je JJ Burnel (Stranglers) a na snimanju je pomagao još jedan član Stranglersa,Jet Black.Album prikazuje Taxi Girl kao potpuno zreo,romantičan,new wave band.Nažalost,smrt bubnjara Wolfsohna (overdose,1981) je uticala na grupu,iako su Darc i Mirwais nastavili da rade kao Taxi Girl još nekoliko godina a potom se posvetili solo karijerama.

Cherchez Le Garcon  (Pathe/EMI,1980)


Sepuku  (Mankin/Virgin,1981)


Suite Et Fin?  (Fan Club,1989)



links in...

Нема коментара:

Постави коментар

Area

       Area je dream pop/etheral trio osnovan 1985 u Champaignu, Illionois. Grupu je osnovao Steve Jones (ex-The Arms Of Someone New) kao sv...