Претражи овај блог

недеља, 5. новембар 2023.

Annie Anxiety Bandez / Little Annie

 


     Ann Robie Bandes O'Connor (a.k.a. Annie Anxiety,Little Annie) je Američka pevačica,tekstopisac,multimedijalna umetnica i post-moderna cabaret kraljica,Rodjena je u New Yorku i nije imala namere da se bavi umetnošću.Bavila se svim i svačim,menjala poslove i krstarila Amerikom,sve dok se nije našla na sceni Max's Kansas City-a,predvodeći Asexuals (tada je imala 16 godina i u klub je morala da udje krišom,na zadnja vrata).
     Upoznavši Steve Ignoranta (Crass) odlučuje da na dve nedelje poseti Britaniju.Ova 'turistička' poseta se pretvorila u višedecenijski boravak u Ujedinjenom kraljevstvu.
     Tokom godina Annie je saradjivala sa brojnim umetnicima On-U Sound ergele,ali i sa Wolfgang Press,Coil,Kid Congo Powersom,Current 93,Nurse With Wound...uvek odbijajući bilo kakva diskografska ili žanrovska ograničenja,baveći se jazzom,reggaeom,hip-hopm,torch songs i avant.-gardnom muzikom,ponosno predstavljajući svoj eklektični repertoar.

Barbed Wire Halo  (Crass,1981)


Soul Possession  (Corpus Christi,1984)


Jackamo  (One Little Indian,1987)


Short,Sweet & Dread  (On-U Sound,1984)


Little Annie & The Legally Jammin'  (Italic,2003)


Songs For The Coal Mine Canary  (Durtro/Jnana,2006)


When Good Things Happen To Bad Pianos  (Durtro/Jnana,2008)



links in...

Нема коментара:

Постави коментар

Peroxide

       Svojevremeno veoma obećavajući bend iz New Yorka, koga su krajem sedamdesetih osnovali bivši članovi grupe Arthur's Dilemma - Geo...