Претражи овај блог

среда, 20. децембар 2023.

BUY, BEG OR STEAL : White Light From The Mouth Of Infinity (Young God,1991)

 

     ’I’m so glad I’m better than you’, objavljuje Michael Gira na početku White Light From The Mouth Of Infinity, sedmog albuma Swans. Posle razočaravajućeg iskustva sa velikim izdavačem na prethodnom izdanju, The Burning World, izgleda da bend još uvek zna šta je njihova snaga. I umesto da se vrate brutalnom industrial zvuku osamdesetih, Swans nastavljaju svojim kursem. Zato se obično kaže da je White Light From The Mouth Of Infinity polazna tačka njihove druge, pristupačnije faze u karijeri.
     Brutalni bubnjevi uz bučne gitarske slojeve sudaraju se sa krhtkim, rekao bih čak nežnim, melodijama. Fatalistički tekstovi Girae, izvedeni njegovim grobljanskim vokalom, okruženi su bukom sintesajzera i semplovima, pre nego što mandolina udje u pesmu (’We Will Survive’), ili horsko pevanje nosi pesmu do uzvišenosti.
     Na momente prilično razigrana, ova verzija psihodeličnog rocka i dalje ima mračno, teško jezgro, donoseći tipičnu ’film noir’ atmosferu. Čak i harmonije donose osećaj opasnosti koja ključa ispod površine, tako da se lepota i sreća svakog trenutka mogu pretvoriti u smrt i užas. Ovaj izbalansiran čin, Swans na ovom albumu izvode savršeno. I to je još jedan od razloga zašto je ovo jedan od najboljih Swans albuma.
Better Than You
Power And Sacrifice
You Know Nothing
Song For Dead Time
Will We Survive
Love Will Save You
Failure
Song For The Sun
Miracle Of Love
When She Breathes
Why Are We Alive?
The Most Unfortunate Lie
Michael Gira - vocals,guitar,keyboards,samples
Jarboe - vocals,backing vocals,keyboards
Christoph Hahn - guitars
Clinton Steele - guitars
Jenny Wade - bass
Anton Fier - drums
Hahn Rowe - violin
Vincent Signorelli - percussion
Nicky Skopelitis - guitars,banjo,bouzouki
Norman Westberg - electric guitar



Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...