Претражи овај блог

уторак, 30. јануар 2024.

Thomas Dolby

 


     Bez mnogo velikih hitova Thomas Dolby je postao jedna od najprepoznatljivijih figura synthpopa na početku osamdesetih.Marketinški vešto,predstavio je sebe kao neku vrstu ludog naučnika,štrebera koji uspešno koristi moć sintesajzera i semplera da bi stvorio veseli electro funk i zarazni pop zvuk.
     Pre nego što je postao solista,Dolby je radio kao tonac na nastupima Fall,Members i Passions.Svirao je sa Bruce Woolleyem u Camera Club i bio član pratećeg benda Lene Lovich,za koju je napisao pesmu 'New Toy'.
     1981 za nezavisnu kompaniju Armageddon objavljuje svoj prvi SP,'Urges'.Tokom svoje karijere zabeležio je nekoliko osrednjih,ali i dva velika hit singla:'She Blinded Me With Science' i 'Hyperactive'.
     U devedesetim slava počinje da mu bledi,tako da se okrenuo drugim stvarima:muzikom za film i video igre,produkcijom i kreiranjem sopstvene kompjuterske opreme.Osnivač je softwerske kompanije Headspace.

The Golden Age Of Wireless  (EMI,1982)


The Flat Earth  (EMI,1984)


Aliens Ate My Buick  (EMI,1988)



...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...