Претражи овај блог

четвртак, 29. фебруар 2024.

Chandra

 


     Trebalo je svašta uraditi 1980 u NYC da bi se neko šokirao.Pošto je glam rock postao punk rock,a punk se razlio u post-punk,new wave,no wave,noise,mutant disco,art punk,itd,itd...izgledalo je da je sve moguće i normalno u rock univerzumu.Tako da je Lower East Side bilo savršeno mesto da na scenu stupi dvanaestogodišnjakinja iz Brooklyna,Chandra Oppenheim,praćena svojim bendom,Chandra.
     Eugenie Diserio i Steven Alexander (obojica bivši članovi Model Citizens) pokreću novi projekat The Dance,sa Fred Maherom (Massacre,Material) i Louis Watsonom.Tražeći dečiji vokal,setili su se ćerke svog prijatelja,glumca Dennis Oppenheima,Chandre.
     Tokom snimanja,vokal i tekstovi su u potpunosti prepušteni Chandri i rezultat je bio EP 'Transportation',1980.Grupa je redovno nastupala u CBGB's i Mudd Club-u.Diserio i Alexander,iznenadjeni interesovanjem,odlučuju da bi Chandru trebalo da prate njeni vršnjaci,pa angažuju troje klinaca (12,14 i 17 godina) koji su uz Chandru i njih dvojicu činili grupu Chandra Dimension.Ova ekipa je snimila EP koji nije objavljen sve do 2008 i to zajedno sa 'Transportation'.
     Jedinstvena pojava na post-punk sceni,Chandra Oppenheim,je prestala da se bavi muzikom posle Chandra Dimension.

Transportation/Dimension  (Cantor,2008)



...in coms

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...