Претражи овај блог

среда, 21. фебруар 2024.

Snivelling Shits

 


     1977,Londonski novinar (ZigZag,Sounds,the Face) Giovanni Dadomo je odlučio da se oproba u punk rocku.saradnike je pronašao u kolegi iz NME-a i povremenom gitaristi Dave Fudgeru i bivšem bubnjaru Eddie & The Hot Rods,Simon Nicolu.Kada im se priključio i gitarista Pete Makowski (Fudger je prešao na bas),1978,kao Snivelling Shits ulaze u studio i snimaju singl 'Terminal Stupid'.Pojavili su se i na kompilaciji 'Street',ali pod imenom Arthur Comix.
     Barry Mayers postaje novi basista a Fudger se vraća na gitaru (kratko vreme basista benda je bio i,kasnije čuveni producent,Steve Lillywhite).U junu 1978 učestvuju u programu John Peela nakon čega se razilaze.
     'I Can't Come' je kompilacijski album objavljen 1989 na kome se nalaze numere sa njihovog jedinog singla i nerealizovan materijal.
     Dadomo,inače ko-autor dve numere za Damned ('I Just Can't Be Happy Today','There Ain't No Sanity Claus') je preminuo 1997.

I Can't Come  (Damaged Goods,1989)



link in...

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...