Претражи овај блог

петак, 29. март 2024.

ANYTIME, ANYPLACE, ANYWHERE : Baby's On Fire

 

     Za 'Baby's On Fire' se jedva može reći da je 'pesma' u konvencionalnom smislu - dva akorda se nemilosrdno smenjuju pet minuta,jedan deo melodije se ponavlja gotovo bez varijacija,tekst bez jasnog smisla i gitarski solo koji zuauzima polovinu vremena trajanja numere.'Baby's On Fire' je definitivno podelio publiku Enoovog prvog solo albuma 'Here Come The Warm Jets' na one koji su je smesta ukapirali i one koji je nikada nisu shvatili. 
     Uz sav svoj minimalizam,u ovoj pesmi se dešava mnogo toga:čudne igre sa rečima,opaka afektacija Enoovog vokala i drhtavi osmeh dok izgovara;"This kind of experience/Is necessary for her learning" i plamen Frippovih i Paul Rudolphovih instrumentalnih deonica uz Enoov 'tretman' koji raspršuje gorivo po celoj pesmi.
     Pre 'Warm Jets' i 'Baby's On Fire' Eno je bio ekscentrični,glamurozni klavijaturista Roxy Music,a nakon njih je postao poznat kao genijalni čudak koji je razmišljao o zvuku na način na koji niko drugi nije.


Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...