Претражи овај блог

понедељак, 11. март 2024.

Solid Space

 


     Minimal wave duo iz Britanije,koga su,1980,osnovali Maf Vosburgh i Dan Goldstein.Njih dvojica su prethodno saradjivali u new wave grupi Exhibit A a bili su i osnivači nezavisne izdavačke kompanije Irrelevant Wombat Records.
     Svoj jedini album 'Space Museum' objavili su 1982 za In Phase Records,i to samo u kasetnom obliku.Uz pomoć Jonathan Weinreicha (clarinet,saxophone) kreirali su hladan,minimal synth-pop,prepun jezivih i bizarnih melodija.Lirika je nadahnuta SF temama,posebno TV serijom Dr.Who.
     Po objavljivanju albuma,duo se raspao.Goldsein je započeo novinarsku karijeru,dok se Vosburgh posvetio fotografiji radeći za muzičke magazine,a kasnije je postao softver inženjer i radio za Apple i Google.Obadvojica danas žive u Americi.
     Uprkos underground statusu i benda i albuma,njihova muzika je postala veoma uticajna u sferi minimal wave-a i srodnih elektronskih muzičkih žanrova.

Space Museum  (Dark Entries,2017)



link in...

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...