Претражи овај блог

понедељак, 29. април 2024.

Plus Instruments

 


     Truus De Groot je, igrajući se zvukom igračaka i elektronskih instrumenata u svom stanu, rešila da osnuje band i tako su, 1978, rodjeni Plus Instruments.
     Prvi singl su objavili 1979 na Holandskoj etiketi Plurex. Uz neobične elektronske instrumente, muziku Plus Instruments činili su još bas i vokal. Plus Instruments se povezuju sa Michael Waiswiszom, pronalazačem Crackle sintesajzera, koji im se pridružuje na brojnim, uglavnom improvizovanim svirkama. 1980, Truus vokalno učestvuje na albumu grupe Nasmak, 'Nasmak Plus Instruments, Instruments Plus Nasmak'.
     Posle stotinak nastupa širom Evrope, Truus, na poziv bubnjara David Lintona, odlazi u NYC. Naoružana gomilom snimljenog materijala ponovo aktivira ime Plus Instruments. Pored nje (bas,vokal) u grupi sviraju i David Linton (bubnjevi) i Lee Ranaldo (Sonic Youth) na gitari. Ova ekipa realizuje album 'Februari-April'81' za Holandsku etiketu Kremlin i organizuje Evropsku turneju.
     Po povratku u USA David i Lee odlaze svojim putem, a Truus sa promenjivom postavom NYC muzičara, nastavlja sa nastupima u Americi i Evropi. U to vreme je snimljen još jedan album ali on nikada nije objavljen.
     1982 se pojavljuje 'split' SP sa Nasmak za ZickZack i Plus Instruments (Truus, Jim Sclavunos, Annene Kay i Marula Verbek) nastupaju ponovo na Evropskoj turneji.
     1983 Truus pravi totalni zaokret - seli se u Memphis gde sa Jim Duckworthom (ex-Gun Club) osniva Trigger & The Thrill Kings, svirajući sirov mix bluesa, countrya i rockabillya. Sve aktivnosti Plus Instruments su prestale i Truus se krajem osamdesetih posvećuje raznim solo projektima i kolaboracijama.
     Od 2011 i albuma 'Dance With Me', Plus Instruments su ponovo aktivni (Truus i razni gosti) ali nastupaju pod imenom Truus Plus Instruments.

79/80  (Not On Label,1980)


Februari/April'81  (Kremlin,1981)



     
...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Rosegarden Funeral Party

       RFP se odlučno uzdižu iz pakla jada i boli sa snažnom sklonošću ka ljubaznosti, poniznosti i milosti. Suočavaju se sa životnim traged...