Претражи овај блог

четвртак, 30. мај 2024.

Animotion

 


     Animotion su osnovani 1983 u Los Angelesu, od strane bivših članova Red Zone i Billy Bond Band. Oba benda su nastupala u popularnoj dvorani Madame Wong's, i članovi su se dobro poznavali. Inicijalna postava grupe je bila sastavljena od Astrid Plane i Bill Wadhamsa (vocals), Paul Antonellia (keybs), Charles Ottavia (bass) i David O'Briena (drums). Don Kirkpatrick (guitar) je doveden da oplemeni zvuk Animotion i band je 1984 snimio debi LP, dodatno pojačan još jednim klavijaturistom, Greg Smithom. 'Obsession' postaje veliki hit, kao i sledeći singl 'Let Him Go'.
     Sa velikim svetskim uspehom počinju i nevolje. Antonelli i O'Brien odlaze, a Smith postaje stalni član postave, uz novog bubnjara Jim Blaira. Novi album, 'Strange Behavior', postiže skroman uspeh u Americi.
     Ben intenzivno nastupa tokom 1987 i 1988, da bi tokom snimanja trećeg albuma otišli Wadhams, Plaine, Ottavio i Blair. Novi članovi postaju Cynthia Rhodes i Paul Engemann, koji uz Kirkpatricka i Smitha nekako završavaju album, da bi u vreme pojavljivanja albuma u prodavnicama u bendu ostali samo Kirjkpatrick i Smith. 'Room To Move', obrada Climie Fisher, postaje solidan hit, što se ne može reći i za album, tako da su Animotion zvanično prestali sa radom 1989.
     Plaine, Wadhams, Kirkpatrick i Smith, 2001, ponovo pokreću Animotion, uglavnom radi 'live' nastupa, mada su 2017 objavili novi LP, 'Raise Your Expectations'.

Animotion  (Mercury,1989)


Strange Behavior  (Casablanca,1986)


Animotion-Room To Move  (Polydor,1989)




...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Peroxide

       Svojevremeno veoma obećavajući bend iz New Yorka, koga su krajem sedamdesetih osnovali bivši članovi grupe Arthur's Dilemma - Geo...