Претражи овај блог

понедељак, 6. мај 2024.

Twilight Ritual

 


     Twilight Ritual predstavlja laboratoriju ekspresionističke i minimalne muzike još od svog osnivanja, 1982. Geert Coppens i Peter Bonne su bili uključeni u razne muzičke projekte (Autumn, Linear Movement, A Split Second...) ali je Twilight Ritual nešto samo njihovo, bez angažovanja drugih umetnika.
     Gomila traka je snimljena tokom perioda 1982-1984 i dobar deo te muzike se pojavljuje na raznim kmpilacijama. Konačno, 1985, Španski (!) izdavač, Auxilio De Cientos, objavljuje album 'Rituals' (isti naziv, ali potpuno različito od kasetnog izdanja iz 1982).
     Krajem 1985 rad u Twilight Ritual postaje problematičan za Coppensa i Bonnea, s' obzirom da su živeli u udaljenim gradovima a i Coppens se sve više bavio fotografijom, grafikom, slikarstvom i studiranjem istorije umetnosti. Bonne se i dalje bavio muzikom u A Split Second. Nešto od snimaka uradjenih tokom 1985, pre raspada, može se čuti na 'The Factory Scream' u izdanju Micrart.
     Twilight Ritual se vraćaju 1996 sa 'Organic', koji ne predstavlja nastavak njihove muzike iz osamdesetih već je potpuno novi žanr zasnovan na njihovom starom zanimanju za ambijentalnu muziku. U sličnom maniru slede 'Full Moon', 'Nocturnal Transmissions' i 'Painted Wall'.
     Poslednje izdanje ovog dueta je 'Relectromagnetism' iz 2012, ali Twilight Ritual i dalje rade na svojoj muzici o čemu svedoči i kompilacija '1982-2021'.

1982-2021  (Wave,2021)



...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Totenwald

       Oldschool dark punk kvartet osnovan 2014 u Berlinu. Njihov zvuk je pod snažnim uticajem Berlinske underground scene osamdesetih, i ug...