Претражи овај блог

недеља, 2. јун 2024.

Fashion

 


          Fashion su osnovani 1978 u Birminghamu, originalno kao post-punk bend kome su glavni uzori bili Magazine i Gang Of Four. debi album, 'Product Perfect' snimili su 1979 u postavi-John Mulligan, Luke James i Dik Davis. I pored dobrih kritika, album je komercijalno propao, tako da su krajem 1981 Fashion potpuno promenili muzički pravac, i od post-punka se prebacili na new romantic zvuk. James napušta bend a sa novim vokalom, De Harris, i basistom, Marlon Recchi, snimaju 'Fabrique' u produkciji Zeus B.Helda. Album dospeva u Britanski Top 10 i čak četiri singla su skinuta sa njega, od kojih 'Love Shadow' i 'Move On' postižu zapažen uspeh.
     Krajem 1982 Harris odlazi, da bi, posle kratke saradnje sa Troy Tateom (ex- Teardrop Explodes), u grupu došao Alan Darby. Sa njim snimaju album 'Twilight Of Idols', koji postiže više nego skroman uspeh pa se grupa raspada krajem 1984.
     Mulligan je radio sa Nick Beggsom (Kaja GooGoo) a Harris sa Richard Wrightom (Pink Floyd).
     2009, originalni vokal Luke James je reaktivirao Fashion i snimio album 'Stairway To Nowhere', ali je ovaj pokušaj reinkarnacije benda kratko trajao.

Product Perfect  (Fashion Music/IRS,1979)


Fabrique  (Arista,1982)


Twilight Of Idols  (Epic,1984)



...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Peroxide

       Svojevremeno veoma obećavajući bend iz New Yorka, koga su krajem sedamdesetih osnovali bivši članovi grupe Arthur's Dilemma - Geo...