Претражи овај блог

недеља, 28. јул 2024.

Necessaries

 


     Osnovani u New Yorku 1978. Prvu postavu su činili Chris Spedding, čuveni Britanski gitarista i producent, Ed Tomney, Ernie Brooks (ex-Modern Lovers) i Jesse Chamberlain (ex-Red Crayola). Nedovoljno agresivni za punk, nedovoljno pozeri za Novi romanizam, Necessaries su svrstani u power pop bendove.
     Spedding se nije dugo zadržao (otišao pre prvog singla, koga je producirao John Calea), a zamenio ga je Arthur Russell. Sjajan debi LP, 'Big Sky' objavljuju 1981, i na njemu sviraju neku vrstu proto-punk/power popa, suptilno mešaju uticaje Talking Heads, Television, pa čak i Roxy Music. Album je naišao na totalno ravnodušan prijem kod publike, apsolutno nezasluženo.
     Uz punu podršku diskografske kuće, bend se vraća sledeće godine sa 'Event Horizon', na kome su drastično preradili skoro pola 'Big Sky'. Album je izdat samo u Evropi, bez ikakvog komercijalnog uspeha, što je katastrofa za, u osnovi, pop bend, i grupa se raspala.
     Arthur Russell je jedini po raspadu grupe ostvario primetniju muzičku karijeru.

You Can Borrow My Car  (IRS,1979)


Big Sky  (Sire,1981)


Event Horizon  (Sire,1982)




links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/sM0EQDTJ#vuQrNfgWzSUJrk_kFRF4SHCr3HbMcrxDwD66GARr4SU
    https://mega.nz/file/EIMhUQqJ#Xm9qwWcjRwEk3Bmk8J6NkY-wUt__KQNut7G2TnKEySY
    https://mega.nz/file/8Vln3SjC#at_AVNOqW4_3EuaH2qitVjjr2hTEeFFePHdr1lhlt74

    ОдговориИзбриши

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...