Претражи овај блог

четвртак, 29. август 2024.

General Public

 


     General Public su osnovali, 1983, bivši članovi The Beat (English Beat), Dave Wakeling i Ranking Roger. Uz njih dvojicu, u prvoj postavi su bili i klavijaturista Mickey Billingham (ex-Dexy's Midnight Runners), basista Horace Panter (ex-Specials), bubnjar Stoker (ex-Dexy's Midnight Runners, ex-Bureau) i ex-Clash gitarista Mick Jones.
     Prvi album izdaju 1984 za IRS i u vreme kada se LP pojavio Jones već nije bio član benda, iako je svirao na većini pesama. Kevin White postaje zvanično novi gitarista General Public. U Britaniji album prolazi dosta skromno, ali je situacija bila bolja u Americi zahvaljujući singlu 'Tenderness'.
     Na drugom albumu se pojavljuju braća Minardi, Gianni (guitar) i Mario (drums), kao novi članovi. Album se prodaje slabije od debija i grupa se raspada. Roger nastavlja u Britaniji sa The Beat, a Dave ostaje u Americi i nastupa kao English Beat.
      Posle raznih solo projekata, Roger i Dave se ponovo udružuju kao General Public 1994, da bi snimili obradu Staple Singersa 'I'll Take You There', kao deo soundtracka za film 'Threesome'. Singl postiže neočekivani uspeh u Americi i Kanadi (nešto skromnije prolazi u UK) i General Public snimaju album 'Rub It Better', 1995, u produkciji Jerry Harrisona. album ne ponavlja uspeh singla i, umoran od turneja, Roger napušta bend.
     Od 2000, Dave Wakeling nastupa (uglavnom po Americi) ili kao General Public, ili kao Dave Wakeling & The Engliash Beat, uz povremeno gostovanje Ranking Rogera i drugih bivših Beat članova.

...All The Rage  (IRS,1984)



Hand To Mouth  (IRS, 1986)


Rub It Better  (Epic,1995)


links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/YRshgZoJ#H3sGqR9tErPFow84nk8Vb1w2H6y_gSHKdqNRQSbykVA
    https://mega.nz/file/sUEkRYyY#tO9NX_dD3tKPqrbs4W1bNQczhjpoBnvuciUy4I50pys
    https://mega.nz/file/ABlVXCAY#M9NxbsZLeA60NIe6yYWUvtq8p4AdLFq3IShAS4MwWIg

    ОдговориИзбриши

C Cat Trance

       Post-punk bend iz Nottinghama, koga je osnovao John Rees Lewis, po napuštanju Medium Medium. U grupi je svirao i originalni bubnjar M...