Претражи овај блог

четвртак, 5. септембар 2024.

Laibach

 


     Laibach su osnovani 1980 u Trbovlju (Slovenia, ex-SFRJ) i od samog starta su izazvali veliku medijsku pažnju (verovatno namerno) zbog upotrebe uniformi i totalitarističkih simbola, imena (Nazi naziv za Ljubljanu tokom WWII), i naizmenično su prozivani zbog krajnje levih, ili desnih, političkih stavova. Par nezavisnih kasetnih izdanja prethodilo je dolasku Milana Frasa u bend, i njegov specifičan vokal postaje jedan od zaštitnih znakova Laibach.
     Od 1984, Laibach su deo NSK (Neue Slowenische Kunst) zajedno sa umetničkim kolektivom Irwin i teatarskom ekipom Scipion Nasice. Osporavani, napadani, kritikovani i zabranjivani, debi album snimaju 1985. 
     U početku zvuk benda je bio čist industrial, sa teškom industrial ritmom i perkusijama, i, naravno, urlajućim vokalom. Sredinom osamdesetih, zvuk postaje mnogo bogatiji, a od 1987 i albuma 'Opus Dei', sve više koriste klasične pop strukture i obrade poznatih pesama (što postaje i tradicija Laibach).
     Laibach su prvi 'rock' bend koji je održao koncerte u Severnoj Koreji (2015).

Anthems  (Mute,2004)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/tdN3UbjR#RFtt3ykAUZ3gLfHlnT2RLjpiY3tq1AnxCJu_vWJxj10
    https://mega.nz/file/FIk2QCCS#rVH9MuJ64FJKDOvqoJK7hHvmbJtEvAlrv20VGb7eHMc

    ОдговориИзбриши

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...