Претражи овај блог

среда, 25. септембар 2024.

Willie Alexander & The Boom Boom Band

 




     Willie 'Loco' Alexander je bio jedan od bitnih muzičara Bostonske underground scene šezdesetih, svirajući u bendovima Lost, Bagatelle i Glass Menagerie. 1971 postaje član Velvet Underground, zajedno sa bivšim članovima Glass Menagerie, Doug Yuleom i Walter Powersom, zamenjujući Sterling Morrisona. Sa VU je odradio turneju po Evropi na kojoj su promovisali album 'Loaded'. Po završetku turneje, iako je snimanje novog albuma bilo u planu, menadžer VU, Steve Sesnick, otpušta sve osim Yulea.
     1975, Willie osniva Boom Boom Band sa Severin Grossmanom, David McLeanom i Billy Loosigianom. Snimili su dva albuma za MCA i interesantno je kako su uspeli da se nametnu kao punk rock band (predgrupisali su Costellu), iako su, u suštini, svirali pošteni i zabavni rock'n'roll. Prodaja albuma je bila slaba i bend se raspao posle drugog albuma. Willie je nastavio solo stazama, da bi se Boom Boom Band ponovo okupio 2006 i snimio album 'Dog Bar Yacht Club'.

Willie Alexander & The Boom Boom Band  (MCA,1978)


Meanwhile...Back In The States  (MCA,1978)


links in...


1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/FVNSQTwA#Ccb8_tP2HO38Moey-5ohub8BETzrbEVX4YJIZ7kLn2s
    https://mega.nz/file/8EsAHDDQ#eegq1maurjvlAhbaLdFwmoXdwDxvaQbF3DOUDAx5fJY

    ОдговориИзбриши

Peroxide

       Svojevremeno veoma obećavajući bend iz New Yorka, koga su krajem sedamdesetih osnovali bivši članovi grupe Arthur's Dilemma - Geo...