Претражи овај блог

четвртак, 11. јул 2019.

Drones


     1974,u Manchesteru je osnovan R&B/Rock combo po imenu Rockslide (izdali jedan singl 'Roller Coaster/Jump Bump Boogaloo').Kako su u svom repertoaru imali i nekoliko Stooges numera ('Search&Destroy') nije iznenadjenje što su krajem 1976 uleteli u punk i promenili ime u the Drones.
     Novo ime banda,nov muzički pravac i,naravno,novi 'punky' nadimci:MJ Drone (Mike Howells,vocal,guitar),Gus Gangrene (Gus Callandar,lead guitar),Wispa (Steve Cundell,bass),Pete Purrfect (Pete Howells,drums).
     Početkom 1977,menadžer im postaje rock novinar Paul Morley,koji je band nazvao 'Munchester's number one punk band'.Ubrzo su stekli lokalnu popularnost,ali su ih kritičari ignorisali (verovatno zbog prijateljstva sa ozloglašenim Stranglersima i Slaughter & The Dogs,i rivaliteta sa Buzzcocks).Kritičari su ih (kao i Vibrators) smatrali nepoštenim 'old school' rockerima koji su uleteli u sve popularniji punk,da bi što bolje prošli na tržištu.
     Drones se sele u London i prate Slaughter & The Dogs na njihovoj turneji.Debi singl,'Temptations Of A White Collar Worker' je pristojan singl,na čijoj je poledjini ironična 'Lookalikes'.Singl je izdat 1977 na njihovoj etiketi OHMS i producirao ga je (očajno) Paul Morley.Singl je ipak prodat u 12000 primeraka.
     Drugi singl,'Just Want To Be Myself/Bone Idol',izdaju za Valer Records.Par brzih numera koje savršeno predstavljaju punk zvuk u 1977 (naročito 'Bone Idol').
     U novembru iste godine pojavljuje se njihov album 'Further Temptation',loše producirana ploča,prepuna besnih tekstova i specifičnog,oštrog humora.U vreme realizacije albuma,Morley više nije bio njihov menadžer i kritika je sasekla album (uključujući i Morleyevu recenziju:''I have a dull ache at the back of my head...the Drones').
     'Be My Baby' je trebao biti novi singl,ali nije izdat zbog propasti Valer Records (objavljen je mnogo godina kasnije).
      Bez ugovora,uz mnogo fizičkih sukoba (Gus Gangrene i Morley,ceo band i Wayne Barrett iz Slaughtera...),članovi Dronesa gube veru u punk rock i 1978 ih zatiče kako nastupaju sa klavijaturistom i plesačicama ('patetičan promašaj' po Soundsu).
     1980 u novoj postavi (John Ellis,ex-Vibrators) snimaju singl 'Can't See',koji je pomak ka pop zvuku (Steve Lillywhite producent).Objavili su kraj 1982.
     MJ Drone i Gus Gangrene,sa novom ritam sekcijom ponovo nastupaju kao Drones na drugom albumu 'Sorted' snimljenom 1999.Pomalo isforsiran album (i omot je gotovo identičan 'Further Temptations') na kome su i verzija 'I Heard It Through The Grapevine' (inferiorno u odnosu na Slits verziju),osakaćena obrada 'American Pie',remix sopstvene 'Johnny Go Home','Jon The Postman' (oda lokalnom krelcu koji je često 'nastupao' na sceni Electric Circusa)...
     2016 nova reinkarnacija banda,ovoga puta sa Gusom i Wispaom,kao originalnim članovima.Gus se zbog zdravstvenog stanja brzo povukao pa Wispa nastavlja pod imenom Drones.

Further Temptations  (Valer,1977)

Sorted  (Captain Oi!,1999)


links in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/#!EA1EiY5I!E7ft01m2rDE9JQc-uJDzLPLOmcZpB4Bo-6-8AP_kmsI
    https://mega.nz/#!pAkESSIA!Yfy-he0zo0wU3yy0nICuh-OMs9CSsJnvrYOx2NrW46w

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...