Претражи овај блог

петак, 26. јул 2019.

G.B.H.


     Nastali u Birminghamu,GBH (često i Charged GBH) su uglavnom okarakterisani kao manje extremni Discharge,koji koriste uobičajenu UK 82 liriku o ratu i sistemu,uz pivsko/sexistički humor ('Big Women','Slut'...).Snimali su,kao i Discharge za Clay Records.U početku karijere,snaga,Conflict/Motorhead tipa,je bila njihovo glavno obeležje.Ovo se odnosi samo na muziku dok je lirika obilovala mizoginijom,pomalo zatucanom politikom i patetičnim 'schoolboy' humorom.
     Kako je vreme prolazilo,i muzika se menjala,sve više prilazeći speed metalu (samo bez finesa Megadeth ili Anthrax),ali se tekstovi nisu baš poboljšali.
     Debitovali su 1981 sa EPem 'Leather,Bristles,Studs&Acne',koji je proveo tri nedelje na Indie listama.Pratili su ga singlovi:odlični 'No Survivors' i 'Sick Boy'(užasna produkcija).
     'City Baby Attacked By Rats' je klasična GBH 'thrash-a-rama' punk/metal hibrid.Band krči put kroz 13 ubistvenih numera od kojih su naslovna i 'I Am The Hunted',apsolutni klasici.
     Pristojni singlovi 'Give Me Fire'(1982) i 'Catch 22/Hellhole'(1983) krče put za njihov najbolji album,'Ciry Baby's Revenge',koji poseduje i bolje pesme i žešću produkciju od svog prethodnika.Ne pokušavajući da sviraju što je brže moguće,pesme,kao anti-feministička 'Womb With A View','High Octane Fuel' i 'Diplomatic Immunity' su,može li se to reći za GBH,šarmantno prijemčive.
     Posle propasti Clay Records prelaze u Rough Justice i odlaze na dugačku turneju po Americi sa UK Subs i Exploited.'Midnight Madness And Beyond' je još korak bliže thrash metalu.Snimljeni sa novim bubnjarem,Kal Rederom,albumi 'No Need To Panic!'(1988) i 'Fridge Too Far'(1989) nastavljaju 'heavier' metal rock vodama,što će ostati i pravac njihove muzike ubuduće.
     U godinama koje slede,potpuno su se odrekli svog (pomalo predvidljivog) UK 82 punka u korist (takodje predvidljivog samo traljavog) hard/speed/thrash metal zvuka.
     Band je još uvek aktivan i poslednji album,'Momentum',snimili su 2017 za Hellcat Records.

Leather,Bristles,Studs&Acne  (Clay,1981)


City Babe Attacked By Rats  (Clay,1982)


City Baby's Revenge  (Clay,1983)


Midnight Madness And Beyond  (Rough Justice,1986)




PS : G.B.H. je skaraćenica za Grievous Bodily Harm


links in coms

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/p81voibhhbvu9ks3nax6apai9iqbazaz
    https://app.box.com/s/ov4u2bv5t1lumikyg4phdgtvpa6ytoyy
    https://app.box.com/s/7lkl05obaebh1eyb8xm0bnrvmjjemqrr
    https://app.box.com/s/89o7vviplukdjvpvzhytz693b5c89tmc

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...