Претражи овај блог

понедељак, 25. септембар 2023.

Lio

 


     Wanda Maria Ribeiro Furtado Tavares De Vasconcelos,ili kraće Lio,rodjena je u Portugalu,ali se 1968 sa majkom preselila u Brussels.Još kao tinejdžerka je donela odluku da će postati pevačica i uzela umetničko ime Lio,po liku iz stripa Barbarella.
     Uz pomoć porodičnog prijatelja Jacques Duvalla,upoznaje Jay Alanskog i trio započinje saradnju sa momcima iz grupe Telex.Još u tinejdžerskim godinaqma,postiže uspeh sa debi singlom 'Le Banan Split'.
     Tokom svoje karijere saradjivala je i sa takvim veličinama kao što su John Cale i braća Mael (Sparks),lagano se krećući ka soficitarnijem zvuku,ali uvek ostajući u granicama synthpopa.
     Poslednji put se pojavila na top listama 2007 sa dance numerom 'Les Matins De Paris',uradjenom u saradnji sa Teki Latexom.
     Paralelno je gradila i glumačku karijeru od 1985,pojavljujući se u četrdesetak filmova i radeći sa čuvenim Francuskim režiserima poput Claude Leloucha i Yolande Moreau.

Les Ballades  (ZE,2005)


Les Pop Songs  (ZE,2005)




....in coms


Нема коментара:

Постави коментар

Gareth Williams & Mary Currie

       Gareth Williams (ex-This Heat) je snimio samo jedan samostalan album posle napuštanja This Heat. U saradnji sa svojom prijateljicom i...