Претражи овај блог

субота, 17. август 2019.

Detroit Cobras


     Najpoznatiji po Motown Records i automobilskoj industriji,Detroit je takodje čuven i po razularenoj legiji garažnih rock bandova.Detroit Cobras poseduju izvesnu familijarnost sa svojim garažnim prethodnicima mada ih opredeljenost ka izvodjenju covera starih R&B i rock'n'roll pesama izdvaja iz gomile sličnih bandova.
     Ideja o osnivanju Detroit Cobras nastala je sredinom devedesetih,kada se gitarista Steve Shaw zaljubio u stari R&b i soul,učestvujući u sessionu sa Alex Chiltonom.Po povratku iz New Orleansa u Detroit,udružuje snage sa Maribel Restrepo (guitar),Rachel Nagy (vocal) i Jeff Meierom (bass).Nekoliko bubnjara prohujalo je prvobitnom postavom sve dok se Damian Lang nije ustalio na toj poziciji.
     Cobras su stekli lokalnu popularnost moćnim singlovima izdatim za male,obskurne etikete (Black Mamba,Scooch Pooch) kao i nastupima ispred Questionmark&The Mysterians i Kim Fowleya.Sympathy For The Record Industry izdaje njihov debi album 1998.Slede brojne promene u postavi pa tako band napuštaju i osnivači Shaw i Meier.
     Njihova retro-garažna formula postaje popularna i u UK,posle albuma 'Life,Love And Leaving',što ih dovodi pod okrilje Rough Trade i EPa 'Seven Easy Pieces'(2003).'Baby' snimaju 2004 i na njemu se po prvi put nalazi i jedna njihova kompozicija,'Hot Dog (Watch Me Eat)'.
     Od 2007 i albuma 'Tied & True',band nema novih studijskih ostvarenja.

Mink Rat Or Rabbit  (SFTRI,1998)


Life,Love And Leaving  (SFTRI,2001)


Seven Easy Pieces  (Rough Trade,2003)


Baby  (Rough Trade,2004)


Tied & True  (Bloodshot,2007)


... in coms

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/3wc8whej79m39lokwu7aygh6ct3a2biu
    https://app.box.com/s/r0wt0bpm6g19ohasw172lszgnqoregct
    https://app.box.com/s/xc2pqjlllqzyqh5idg122y291zylq2bm
    https://app.box.com/s/6qj2il0lsfazgzgul64mnapab18goxj2
    https://app.box.com/s/8fbfv35ko6knzugcrtumbo2waj6xxoof

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...