Претражи овај блог

недеља, 29. септембар 2019.

Martha & The Muffins

From 9 to 5 i have to spend my time at work/My job is very boring i'm an office clerk/The only thing that helps me pass the time away/Is knowing i'll be back at Echo Beach someday


     Koreni ovog Canadskog new wave benda sežu do sredine sedamdesetih,kada je Martha Johnson bila organista u desetočlanom cover bandu Oh Those Pants.Priča se nastavlja sa još jednim Toronto bandom,the Doncasters,koji su se specijalizovali za obrade garage rocka iz šezdesetih.1977,Johnson sa Mark Ganeom (guitar),Carl Finkleom (bass),Andy Haasom (sax) i Tim Ganeom (drums),osniva Martha & The Muffins.Nešto kasnije im se pridružuje još jedna Martha,Martha Ladly koja je u početku svirala gitaru ali se brzo prebacila na klavijature i trombon.
     Grupa je demo snimke poslala novinaru iz New Yorka,Glenn O'Brienu,koji ih je preporučio etiketi DinDisc.Debi singl,'Insect Love',izdaju 1978,ali pravi uspeh doživljavaju sledećim singlom,'Echo Beach'.Njihova sledeća izdanja,singl 'Saigon' i ,naročito,drugi album 'Trance And Dance',ne prolaze baš dobro,što im ubrzo donosi etiketu 'one hit wonder' banda.
     Tenzije u grupi rastu pa Ladly napušta Muffinse 1981 da bi započela saradnju sa Associates.Kasnije je oformila Scenery Club.U band dolazi Jocelyne Lanois,sestra poznatog producenta Daniel Lanoisa,koji je bio producent odličnog albuma 'This Is The Ice Age'
     1982 potpisuju za RCA.U bandu se kratko zadržava klavijaturistkinja Clara Hurst,pre nego što je pristupila the Belle Stars.Haas napušta band 1982,pa u grupi ostaju Johnson,Mark Gane,Joycelyn lanois i bubnjar Nick Kent.Ova postava snima,komercijalno neuspešan album 'Danceparc'.
     Johnson i Gane nastavljaju kao M+M i postižu solidan uspeh u Americi sa 'Black stations,White Stations'.Kao duo,snimili su dva albuma pre preseljenja u Britaniju.
     1992,Johnson i Gane se vraćaju kao Martha & The Muffins sa albumom 'Mystery Walk'.Nažalost njihova diskografska kuća je bankrotirala ubrzo po ovom izdanju.
     Poslednje ostvarenje,album 'Delicate',Martha & The Muffins su objavili 2010 na sopstvenoj Muffin Music etiketi.
     Ostali originalni članovi grupe su se povukli iz muzičkog biznisa pa tako Tim gane radi kao vozač,Finkle je arhitekta i dizajner bazena,Martha Ladly grafički dizajner a Andy Haas čuvar u muzeju.

Metro Music  (DinDisc,1979)


Trance And Dance  (DinDisc,1980)


This Is The Ice Age  (Virgin,1981)


Danceparc  (RCA,1983)


Mystery Walk  (RCA,1984)


The World Is A Ball  (RCA,1986)


Modern Lullaby  (Intrepid,1992)


Delicate  (Muffin Music,2010)



links in...

2 коментара:

  1. http://ovh.to/NntEbYK
    http://ovh.to/Ne8jspj
    http://ovh.to/hW72Mq
    http://ovh.to/B8Cx6HZ
    http://ovh.to/gsnBm54
    http://ovh.to/W2kuMYw
    http://ovh.to/fH14VB
    http://ovh.to/xNQLSvG

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...