Претражи овај блог

субота, 16. новембар 2019.

Carambolage



     Priča o Carambolage počinje sa Berlinskim blues-rock bandom Ton Steine Scherben,Elfie-Esther Steitz,Britta Neander i Angie Olbrich su učestvovale u radu ove grupe,nekako u isto vreme,tokom 1975.Uskoro su rešile da se bave sopstvenom muzikom i osnivaju Carambolage,1979.Demo snimci su poslati na 'ocenjivanje' muzičkom promoteru Burkhardt 'Zensor' Selleru i uskoro su devojke nastupile prvi put u klubu SO36 u Berlinu.
     1980 objavljuju debi album,'Carambolage' za,navodno 'Hippy',etiketu David Volksmund Produktion.Sledi turneja na kojoj im se priključila i basistkinja Janett Lemmen,koja je ostala u grupi i za vreme snimanja drugog albuma,'Eilzustellung Express'.
     Tadašnji momak (kasnije suprug) Esther Steitz,basista i producent Manne Preaker,pokušao je da im obezbedi ugovor sa velikom diskografskom kućom.Snimci su uradjeni u Preakerovom kućnom studiju ali su tada počela i muzička razmomilaženja medju članicama grupe.Treći album,'Bon Voyage' je nekako završen 1985,ali ga je CBS odbio (remasterizovan i objavljen tek 2019),što je dovelo do raspada banda.
     Angie Olbrich je nastavila kao tour menadžer a od 2002 ima novi projekat,Angels Blue,u kome peva.Elfie-Esther Steitz se povukla iz muzičkog biznisa a Britta Neander je uspešno svirala u bandovima Lassie Singers (pod velikim uticajem Carambolage) i Britta,sve do smrti (srčani udar) 2004.

Carambolage  (DVP,1980)


Eilzustellung Express  (DVP,1982)


Bon Voyage  (Fuego,2019)


...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...