Претражи овај блог

уторак, 24. децембар 2019.

H.R. / Human Rights


      Paul D.Hudson,ili HR,poznat je kao vokal rasta-hardcore atrakcije Bad Brains.On i njegov mladji brat Earl su još kao tinejdžeri uleteli na Washingtonsku muzičku scenu.Iz tog doba i potiče nadimak HR,koji je tada značio 'Hunting Rod',ali ga je on sam kasnije protumačio kao 'Human Rights'.
     Sa ostalim članovima banda Bad Brains,HR je postao rastafari negde oko 1979.Ova duhovna orijentacija snažno je uticala na muziku Bad Brainsa a kasnije i na njegove solo albume.
     Reggae je glavni fokus na njegovom solo materijalu,mada je istraživao i druge žanrove.Za vreme rada sa Bad Brains njegova koncertna prezentacija 'podivljalog James Browna' uz širok repertoar skokova,spinova,skankova i diveova.U solo godinama,nastup mu je smiren i primarno se bazira na njegovom glasu (mada ponekad svira i ritam gitaru).
     Saradjivao je i na brojnim projektima drugih muzičara kao na primer u pesmi 'New Sun' sa albuma 'Right Back' Long Beach Dub Allstarsa i 'Without Jah,Nothin'' grupe POD sa albuma 'Satellite'.
     Poznat kao nezgodan tip za saradnju,često je dolazio i odlazio iz Bad Brains,uglavnom bez ikakvog razloga i objašnjenja (u sred snimanja,tokom turneje...),ostavljajući ostatak grupe u prilično nezgodnim situacijama.
     2016,njegova supruga Lori,otkrila je da HR boluje od retkog neurološkog poremećaja poznatog kao SUNCT sindrm.

It's About Luv  (Olive Tree,1985)


Keep Out Of Reach  (Olive Tree/SST,1986)


Human Rights  (SST,1987)


Singin' In The Heart  (SST,1989)


Charge  (SST,1990)



links in...








1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/Xt9h5SkLBNZs/01-it-s-about-luv-1985-rar
    https://ulozto.net/file/eYwKl8Y3BBUj/02-keep-out-of-reach-1986-rar
    https://ulozto.net/file/oaG1SzdqtWnp/03-human-rights-1987-rar
    https://ulozto.net/file/tWPmdZQCRkAd/04-singin-in-the-heart-1989-rar
    https://ulozto.net/file/4YKjwY5buP79/05-charge-1990-rar

    ОдговориИзбриши

PSYCHEDELIA 2 : Spacemen 3, Spectrum, Farflung

  SPACEMEN 3 For All The Fucked Up Children Of This World  ( SFTRI,1995 )      Their first recordings from 1984. SPECTRUM California Lullaby...