Претражи овај блог

среда, 8. јануар 2020.

Devil Dogs / Vikings


     Devil Dogs su pratili korake Ramones i Dictators,kada su stupili na muzičko bojište.I poput svojih slavnih prethodnika,u rock'n'rollu pedesetih su tražili iskru koja ga je jednom učinila moćnim.
     Snimke za prvi album Devil Dogsa je producirao Billy Childish,još u vreme kada su se zvali Rat Bastards,ali se band raspao pre završetka snimanja.Pete Ciccone se pridružio Vacant Lot,a preostala trojka (Steve Baise,Andy Gortler,Paul Corio) je promrnila ime u Devil Dogs i završila pesme u produkciji Mike Mariconda (Raunch Hands).Ravnomerno ispunjen originalima i obradama,album pršti energijom,političku nekorektnost iskazuju u numerama 'Pussywhiped','Hosebag' i 'Suck The Dog'.
      Po objavljivanju albuma i Corio odlazi u Vacant Lot,a za bubnjevima ga zamenjuje Dave Ari.Uprkos kratkom trajanju,'Big Beef Bonanza' nudi kritiku Long Island devojaka ('North Shore Bitch') i hvalospeve alkoholu i noćnom provodu ('Stay Out All Night').Kao i prethodni album,i ovaj sadrži nekoliko dobro uradjenih covera ('I'm Gonna Make You Mine'-Shadows Of Knights,'Palisades Park'-Freddy Cannon).
     1990 je godina turneja po Evropi i Japanu.Joe Vincent se pridružuje grupi na snimanju žestokog,sirovog albuma 'We Three Kings',koga čine pravoverni garage punk originali,poput 'Strip search' ili 'Rock City USA'.
     'Saturday Night Fever' je sniman u Seattleu u produkciji Kurt Bloch (Fastbacks),koji je uspeo da iz grupe izvuće najbolje.
     'Stereodrive! su objavili 1994 ali izgleda da su se Devil Dogs umorili od neprestanih svirki,pa se band krajem iste godine raspada.

The Devil Dogs  (Crypt,1989)


Saturday Night Fever  (Crypt,1993)


Bigger Beef Bonanza  (Crypt,1996)


...Stereodrive!  (1+2,1994)

     Basista i vokal,Steve Baise je 1994 u saradnji sa članovima Turbonegro,snimio album 'Go Berserk!,pod imenom the Vikings.Povrativši entuzijazam u svoje sviranje i pevanje,Baise na ovom albumu,donosi harmonije (na koje bi i Who bili ponosni) umesto Devil Dogs urlika.

Go Berserk!  (SFTRI,1994)



links in...

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/3iMOOlBK7s1F/01-the-devil-dogs-1989-rar
    https://ulozto.net/file/FlErv46SvYoo/02-saturday-night-fever-1993-rar
    https://ulozto.net/file/UchbgvavT1Gs/03-bigger-beef-bonanza-1995-rar
    https://ulozto.net/file/QnlpTH7XWIkx/04-stereodrive-1994-rar
    https://ulozto.net/file/ZfKjlt1e3Uw7/01-go-berserk-1994-rar

    ОдговориИзбриши

GIRLS, GUYS, GUITARS 3: Mecca Normal, Lync, Olivelawn

  MECCA NORMAL Dovetail  ( K, 1992 )       11 tracks from the dynamic duo, recorded in Olympia. Jean's lyrics & voice and David'...