Претражи овај блог

четвртак, 16. јануар 2020.

James Williamson


     James Williamson je Američki gitarista,kompozitor,producent i inženjer elektronike.Bio je član čuvene proto-punk grupe Stooges i sa njima je snimio legendarni album 'Raw Power'.Po raspadu Stooges,nastavio je saradnju sa Iggy Popom i sa njime,1977,snimio album 'Kill City'.Posle iznenadne smrti Ron Ashetona,2009,pridružio se reformiranim Stooges i sa njima ostao do 2016.Izmedju raznih muzičkih poslova radio je u Silicon Valley kao inženjer.
     'Re-Licked' je njegov jedini solo album i na njemu je materijal nastao posle albuma 'Raw Power',a pre raspada Iggy & The Stooges.Pesme se odavno pojavljuju na bootleg i nezvaničnim izdanjima ali su tek 2014,propisno snimljene.Na snimanju su učestvovali članovi obnovljenih Stooges (Mike Watt,Simone Butler,Toby Dammit,Gregg Foreman,Steve McKay) bez Iggy Popa i snimljen je u studiju Dave Grohla.Umesto Popa pojavljuju se brojni gostujući vokali,kao što su Jello Biafra,Alison Mosshart i Bobby Gillespie.

Re-Licked  (Leopard Lady,2014)



...in coms

1 коментар:

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...