Претражи овај блог

петак, 24. јануар 2020.

Tom Waits part 1


     Closing Time - Rani radovi na kojima Waits još nije 'Waits',ali su već tada Tim Buckley i Eagles obradili neke od pesama sa ovog albuma ('Martha','Ol'55')
     The Heart Of The Saturday Night - Autentične barske priče,ispričane glasom ispucalim od lošeg viskija i duvana,postaju njegov zaštitni znak.Romansirani svet bitangi i vucibatina,izlazi konačno na videlo.
     Nighthawks At The Diner - Dupli album,snimljen uživo u studiju,koji je trebalo da ovekoveči Waitsa kao bitničkog pesnika,praćenog ograničenim brojem instrumenata.Album ispunjen bizarnim pričama,od kojih su neke snažne kao filmske slike,a druge pomalo samoparodirajuće.
     Small Change - Waits se okreće korenima,muzici četrdesetih i pedesetih.Sa svojim poznavanjem i razumevanjem svih oblika folka,jazza i countrya,mogao je da radi šta hoće,nadogradjujući ove žanrove svojim talentom za duhovito (ili morbidno) pripovedanje.
     Foreign Affairs - Uživo praćen orkestrom,on nastavlja da na ovom soundtracku bez filma dodaje sve veću i veću težinu svojim pesmama.
     Blue Valentine - Vrhunac prvog perioda Waitsove karijere!Album je posveta svetu polupropalica koji ne žele da podlegnu životnim problemima,ali,nekako,ne uspevaju ni da im se odupru.Od 'Christmas Card From A Hooker In Minneapolis',preko 'Wrong Side Of The Road',pa do 'Romeo Is Bleeding',ovaj muzički skup svetlosti i tame suprotstavljao se klišeima tokom sedamdesetih,vraćajući veru u najobičniju priču u pesmi.Dovoljno stilizovano da bi se progutalo,dovoljno toplo da bi se osetilo,dovoljno stvarno da prodrma i dovoljno nežno da bi postalo remek delo.

Closing Time  (Asylum,1973)


The Heart Of Saturday Night  (Asylum,1974)


Nighthawks At The Diner  (Asylum,1975)


Small Change  (Asylum,1976)


Foreign Affairs  (Asylum,1977)


Blue Valentine  (Asylum,1978)


links in...

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/1DH6Zpm8oOV6/01-closing-time-1973-rar
    https://ulozto.net/file/GgjPQwLyff1n/02-the-heart-of-saturday-night-1974-rar
    https://ulozto.net/file/2FIk1N3no1lN/03-nighthawks-at-the-diner-1975-rar
    https://ulozto.net/file/huSfvRS0NkLT/04-small-change-1976-rar
    https://ulozto.net/file/OfAkINwtlBJi/05-foreign-affairs-1977-rar
    https://ulozto.net/file/M3AjpXQUkOjo/06-blue-valentine-1978-rar

    ОдговориИзбриши

GIRLS, GUYS, GUITARS 3: Mecca Normal, Lync, Olivelawn

  MECCA NORMAL Dovetail  ( K, 1992 )       11 tracks from the dynamic duo, recorded in Olympia. Jean's lyrics & voice and David'...