Претражи овај блог

понедељак, 10. фебруар 2020.

Luna / La Strada


     Nastali na pepelu La Strade i uzevši ime po Bertoluccievom filmu,'La Luna',Band iz Novog Sada brzo privlači pažnju i postiže cult status.Videvši ih uživo na nastupu u Rijeci,Marko Brecelj (ex-Buldožer) pomaže Slobodanu Tišmi,Zoranu Bulatović,Jasmini Mitrušić i Ivanu Feceu,da snime album za Helidon Records.Nažalost,jedan od najboljih ex-YU albuma se pojavljuje u prodaji kada se grupa već raspala i danas uživa kult status zbog čuvenih 920 odštampanih primeraka.
     Tišma i Mitrušićeva se vraćaju prethodnom projektu,La Strada.Kasnije,Tišma se bavio svojim književnim radom (2012,NINova nagrada) a Mitrušićeva je završila Muzičku akademiju.Fece se priključio Ekatarini Velikoj a Bulatović (originalno i član La Strade) je nastavio da se bavi muzikom a 1992 je obnovio Lunu zajedno sa Robert Radićem (ex-Obojeni Program) i Zoranom Lekićem.Materijal koji su tada snimili objavio je kao solo album 'Summer Without Syphillis'.
     2004,Luna se okupila u originalnoj postavi i nastupila na Exitu.
     La Strada je osnovana 1979,kada su i uradili prve demo snimke za Radio NS.Uprkos odličnim nastupima,posle nekoliko personalnih promena,raspali su se 1981.Tišma je sa Bulatovićem osnovao Lunu.Posle raspada Lune,1984,Tišma obnavlja La Stradu sa Jasminom Mitrušič i Danijel Starijem (stari član La Strade),Robert Radićem i Žolt Horvatom.Ova postava je i realizovala snimke za debi album,1987,nakon koga su se definitivno raspali.

Nestvarne Stvari  (Helidon,1984)


La Strada  (M Produkcija,1987)



...in coms

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/poaBevGOBGC2/01-nestvarne-stvari-1984-rar
    https://ulozto.net/file/EXHoeIwtBBp4/02-la-strada-1987-rar

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...