Претражи овај блог

понедељак, 17. фебруар 2020.

Madder Rose


     Madder Rose su nastali na muzičkoj sceni New Yorka početkom devedesetih.Glavni krivci za njihov fluidni,melodični stil su bili gitarista i glavni vokal,Mary Lorson i gitarista Billy Cote.Praćeni bubnjarem Johnny Kickom i basistom Matt Vetra-Rayom,snimili su seriju albuma koji i pored konstantne podrške kritike,nisu postigli očekivani komercijalni uspeh.
     Debi album,'Bring It Down'(1993) objavljen je u pravo vreme.Lukava kombinacija melodičnosti i oštrine,pokupio je odlične ocene.Mary Lorson se (sa Madder Rose) savršeno uklopila u,u to vreme,zapažen talas ženskih autora kao što su PJ Harvey,Juliana Hatfield,Breeders,Belly...Iskoristivši 'povoljne vetrove','Panic On' objavljuju sledeće godine,za veliku kompaniju Atlantic Records.Ovo ostvarenje na najbolji način reprezentuje njihovu originalnu kombinaciju 'jangly' gitara i glatkih vokala.Učestalim pojavljivanjem na MTV,band postiže solinu popularnost.
     'Tragic Magic' snimaju 1997.Album predstavlja ogoljen zvuk,gde su blešteće gitare zamenjene trip-hop soundom.Publika ga ne prihvata baš dobro.Matt Verta-Ray napušta band,a na njegovo mesto dolazi Chris Giammalvo.Slično (loše) prolazi i njihov sledeći LP,'Hello,June Fool'(1999).Band se ubrzo posle ovog albuma razilazi.
     Lorson i Cote su snimili seriju albuma,što zajedno,što solo.Lorson je bila član alternative folk banda Saint Low (u kome je takodje svirao i Cote).
     2015,Cote je objavio da Madder Rose rade na novim pesmama.Novi album,'To Be Beautiful' je objavljen 2019.

Bring It Down  (Seed,1993)


Panic On  (Atlantic,1994)


Tragic Magic  (Atlantic,1997)


Hello,June Fool  (Thirsty Ear,1999)


To Be Beautiful  (Trome,2019)


links in...

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/uUBX0wLGaWcB/01-bring-it-down-1993-rar
    https://ulozto.net/file/PkzXudM27HZs/02-panic-on-1994-rar
    https://ulozto.net/file/TLs1fQp8ehxY/03-tragic-magic-1997-rar
    https://ulozto.net/file/L4pq2WeFArRj/04-hello-june-fool-1999-rar
    https://ulozto.net/file/c4Yi4s4ZSQ5U/05-to-be-beautiful-2019-rar

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...