Претражи овај блог

уторак, 18. фебруар 2020.

Nymphs / Inger Lorre


     Inger Lorre i Bobby Belltower su osnovali band 1980 u New Jerseyu.Sele se u LA,gde ostaju bez dva člana grupe (vratili se u Jersey).Lorre i Geoff Siegel (preostali članovi) popunjavaju postavu sa gitaristom Sam Merrickom,bubnjarem Alex Kirstom i basistom Cliff D-em (aka Cliff Jones).
      Pročuli su se po divljim,neobuzdanim live nastupima,koji su izazvali interesovanje velikih izdavača (doduše i gubitak interesa kod pojedinih kompanija).
      Za Geffen su izdali svoj jedini album,sjajnu kombinaciju punka sa goth,glam i grunge zvukom.Po izlasku albuma počinju problemi sa izdavaćem i zavisnošću Inger Lorre,koja je dovela do uriniranja po kancelariji A&R glavonje u kompaniji.
     Band otpušta pevačicu pošto je odbila da se pojavi na koncertu u Miamiu,gde su nastupali (trebali da nastupe) ispred Peter Murphya.
     2016,Lorre objavljuje povratak the Nymphs.Okupila je potpuno novu postavu koja je potrajala samo nekoliko proba i jedan nastup u The Viper Room,Hollywood.
     2017,Lorre ponovo kreće sa Nymps.U postavi su Joe Perez (guitar),TJ (guitar),Angelique Congleton (bass) i Eric James Contreras (drums).Ova postava je odradila Evropsku turneju,ali i pored najava novog materijala,za sada bez novih izdanja.
     Lorre je krenula solo,sa singlom 'Burn'(1995) izdatim za SFTRI.Saradjivala je sa Jeff Buckleyem (obradio njenu pesmu 'Yard Of Blonde Girls').Svoj jedini solo album,'Transcendental Medication',izdala je 1999 za Triple X.

The Nymphs  (Geffen,1991)


Transcendental Medication  (Triple X,1999)

links in...

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/00efnKIphMao/01-the-nymphs-1991-rar
    https://ulozto.net/file/s29inhhtjfxm/01-transcendental-medication-rar

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...