Претражи овај блог

среда, 25. март 2020.

Fall part III


     ...Prebacivši se u Permanent Records,Mark i Fall snimaju svoj najprodavaniji album,'The Infotainment Scan'(#8).Albumske numere predvode tri obrade:'Lpst In Music',disco biser Sister Sledge,'I'm Going To Spain',Stephen Benta i Lee Perryeva dub-reggae 'Why Are People Grudgeful?'.Ne treba zanemariti ni,podjednako dobre,originale kao šro su 'It's A Curse','Glam Racket' i 'The League Of Bald-Headed Men'.
     Početkom 1994,Smith saradjuje sa Inspiral Carpets na njihovom odličnom singlu 'I Want You'.Uskoro je 'uvučen' i u druge projekte kao npr. sa Coldcut i D.O.S.E.Neujednačeni 'Middle Class Revolt' album,donosi im najgore kritike ikada.Od totalne propasti spašava ih triling obskurnih obrada:Groundhogs,'Junk Man',Monks 'Shut Up!' i 'War!' od Henry Cow,
     Povratak (privremen) Brix i Karl Burnsa na albumu 'Cerebral Caustic',nije sprečio komercijalni pad za Fall.Mada kada je dobar ('Feeling Nimb','Life Just Bounces' i Zappina 'I'm Not Satisfied'),Smith je stvarno dobar,a vokal Brix u 'Don't Call Me Darling' i 'Bonkers In Phoenix',podseća na slavne dane.
     Bez dugogodišnjeg člana Scanlona,Fall prelaze u Jet Records.Sa novim članom,Julia Nagle (keybs,guitar) i gostujuće vokale Mike Bennetta i Lucy Rimmer,'The Light User Syndrome',dobija pohvalne i kritike i ponovo (mada na kratko) vraća band na top liste.
     Nove promene u grupi i ugovor sa Artful Records,prethode albumu 'Levitate',koji je podelio kritiku i fanove,uglavnom zbog ko-autorstva Naglove i njenog korišćenja elektronike.
     Sledeća godina je bila prilično stresna za sve u bendu a završila se hapšenjem Mark E.Smitha zbog tuče,njegovim odlaskom na terapiju i detoksikaciju te raspadom banda.
     Nepokolebljivi Mark E,izdaje solo spoken-word album 'The Post Nearly Man',koji je interesantan samo pravim Fall afisionadosima.
     Uz (sada več novu devojku) Nagle i nove članove (Neville Wilding,Tom Head,Adam Helal),Smith i Fall se vraćaju 1999 sa albumom 'The Marshall Suite'.Album predstavlja povratak na primarni punk-a-billy zvuk uz primese techno/jungle stila i na njemu se izdvaja 'Touch Sensitive' kao i 'F-Oldin' Money',Tommy Blakea i 'This Perfect Day' od Saints.
     Smith se pojavljuje u nisko-budžetnom filmu 'Glow Boys' (igra domara) i saradjuje sa Clint Boon Experience (ex-Inspiral Carpets) u pesmi 'I Wanna Be Your Dog'.2000 se pojavljuje 'The Unuterrable',album britke lirike,synth orijentacije i haotičnih ritmova.Grant Showbiz je bio producent a objavljen je za Eagle Records.
     Povratak sopstvenoj etiketi,Cog Sinister i novi ljudi u bandu (Ed Blaney,Brian Fanning,Ben Pritchard,Jim Watts i Spencer Birtwistle) trebalo je da nagoveste novi (još jedan) početak za Fall.Nažalost,dobili smo najproblematičniji Fall album,'Are You Are Missing Winner'(2001).Pa 'pobednik' svakako nije,jer već od uvodne,devet i po minuta duge 'Ibis-Afro Man',album ne uspeva da održi pažnju čak ni,uvek odanih,Fall fanova.
     Da stvar bude gora,u želji da poprave stvar,objavljuju razočaravajući album studijskih 'otpadaka' i nekoliko live snimaka,'2G+2'.Album pati od lošeg kvaliteta i još lošijeg live sviranja.Ni novi solo spoken-word album Mark E.Smitha,'Pander!Panda!Panzer!(2002) ne utiče bitno na silaznu putanju banda...

The Infotaiment Scan  (Permanent,1993)


Middle Class Revolt  (Permanent,1994)


Cerebral Caustic  (Permanent,1995)


The Light User Syndrome  (Jet,1996)


Levitate  (Artful,1997)


The Marshall Suite  (Artful,1999)


The Unutterable  (Eagle,2000)


Are You Are Missing Winner  (Cog Sinister,2001)



...in coms

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/VYkHSqzIPXTT/17-the-infotainment-scan-1993-rar
    https://ulozto.net/file/3Ar0XpAbCpE2/18-middle-class-revolt-1994-rar
    https://ulozto.net/file/LL7u21RqAvlN/19-cerebral-caustic-1995-rar
    https://ulozto.net/file/JfiH0WRmW1DS/20-the-light-user-syndrome-1996-rar
    https://ulozto.net/file/81DNJhnppmBn/21-levitate-1997-rar
    https://ulozto.net/file/f2cURbRGsVfQ/22-the-marshall-suite-1999-rar
    https://ulozto.net/file/zAHBdQijKELM/23-the-unutterable-2000-rar
    https://ulozto.net/file/5OAuvUHAo53m/24-are-you-are-missing-winner-2001-rar

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...