Претражи овај блог

уторак, 10. март 2020.

Firehose


     Mike Watt i George Hurley su bili članovi Minutemen,čija se karijera završila tragičnom smrću gitariste D.Bonea.Članovi banda Camper Van Beethoven su ubedili,tada dvadesetjednogodišnjeg studenta Ohio Statea,Ed Crawforda,inače velikog fana Minutemena,da Watt i Hurley traže gitaristu za novi band.Crawford je pronašao broj telefona Mike watta i danima ga davio i ubedjivao u svoje sposobnosti kao eventualnog novog gitariste.I dalje pod utiskom smrti svog prijatelja D.Bonea,Watt nije bio uopšte zainteresovan,pa je čak razmišljao da se okane muzike.Crpwfoed je bio toliko uporan da se i lično pojavio u San Pedru i molio za šansu da zasviraju zajedno.Da bi ga skinuli sa grbače,Watt i Hurley pristaju i zajedno su odsvirali 'I'm The One'(Who) i par Minutemen numera.Impresionirani Croefordovom strašću i entuzijazmom,saglasili su se da neiskusnom momku pruže šansu i nastali su fIREHOSE.
     Prvi put nastupaju uživo 1986 i do kraja godine snimaju album 'Ragin',Full On' za SST.Ubrzo stiču lojalnu fan bazu,posebno medju skaterima.
     Za nešto više od sedam godina postojanja,band se udaljio od Minutemen zvuka,mada su i dalje svirali sličnu dinamičnu sintezu punka,funka i free jazza.Svirali su gotovo non-stop i održali blizu 1000 nastupa,pre razlaza,1994.
     Watt je izdao nekolliko solo albuma i učestvovao u brojnim projektima,kao što su Dos (sa Kirom Roessler),Banyan,obnovljeni Stooges,Unknown Instructors (ponovo sa Hurleyem)...
     George Huley je radio sa Red Crayola,Vida (sa Dez Cadenom),Tripod...
     Crowford je takodje učestvovao u raznim muzičkim projektima po raspadu banda a trenutno radi sa alternativnim rock triom Food.
     Firehose su se nakratko ponovo okupili 2012 i održali nekoliko koncerata.

Ragin',Full On  (1986,SST)


If'n'  (1987,SST)


Fromohio  (1989,SST)


Flyin' The Flannel  (Columbia,1991)


Mr.Machinery Operator  (Columbia,1993)


...in coms

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/AQNUVbXdi5Ck/01-ragin-full-on-1986-rar
    https://ulozto.net/file/XOdLxZEGVm1K/02-if-n-1987-rar
    https://ulozto.net/file/IXvQa3rUXJi8/03-fromohio-1989-rar
    https://ulozto.net/file/7Mj2ORYvYbto/04-flyin-the-flannel-1991-rar
    https://ulozto.net/file/916WKRX5McCP/05-mr-machinery-operator-1993-rar

    ОдговориИзбриши

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...