Претражи овај блог

понедељак, 20. април 2020.

IT'S ALIVE! : Lou Reed


     Sa komercijalne tačke gledišta,živi album 'Rock'n'Roll Animal' je najverovatnije spasao Reedovu guzicu,pošto se prethodno studijsko ostvarenje,'Berlin' nije baš dobro prodavalo.
     Dva nastupa su snimljena u decembru 1973 u 'Academy Of Music' u New Yorku (kasnije preimenovanom u Palladium).Reeda su pratili Steve Hunter (guitar),Dick Wagner (guitar),Penitti Glan (drums),Prakash John (bass) i Ray Colcord (keyboards).
     Da su ovi koncerti snimani danas,kladim se da bi ih RCA kompletno objavio na CDu i verujem da bi ostvarili podjednak uspeh ili uticaj,kao i 1974.Ovako,1974,RCa je uspela da 'ugura' samo 40 minuta na jedan album.
     Ceo album ima pomalo arena-rock tretman i ,začudjujuće,to mu i odgovara.'Rock'n'Roll' i 'Sweet Jane' zvuče,odgovarajuće,kao prave rock himne,što one i jesu.'Heroin' nema onu hipnotičnu snagu kao na debi albumu Velvet Underground,ali gitaristi i klavijaturista su sa puno intenziteta odsvirali ovu teatralnu verziju.Neodoljiva 'Lady Day' na 'Rock'n'Roll Animal' zvuči još bolje nego na studijskoj verziji.'White Light/White Heat',Velvet numera,odsvirana je izložena usijanom gitarskom tretmanu Huntera i Wagnera.
     Reed je konačno uveo Velvet Underground u rock arene,redefinišući termin 'heavy',uzbudljivo i bez greške.
     'Lou Reed Live' je snimljen na istim nastupima kao i 'Rock'n'Roll Animal'.pa se u neku ruku može smatrati kao nastavak prethodnika.Manje uzbudljiv,ali ne i promašaj.Nikada klasik,ali veoma dobar.Prirodan nastavak 'Rock'n'Roll Animal'.

Rock'n'Roll Animal  (RCA,1974)


Lou Reed Live  (RCA,1975)



links in...     

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/smazat/euzn34dMLP9P/5580475992419816448
    https://ulozto.net/smazat/AVKB2Rg9ERPa/8463641378601276416

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...