Претражи овај блог

недеља, 26. април 2020.

Some Bizzare Records


     Some Bizzare je Britanska nezavisna izdavačka kompanija koju je 1981 osnovao Stevo Pearce.
     Jedan od prvih bandova sa kojim je kompanija ostvarila saradnju,bili su B-Movie,najavljeni kao sledeća velika 'new romatic' stvar,posle Visage,Duran Duran i Spandau Ballet.Etiketa postiže zapažen uspeh sa B-Movie,što ih je ohrabrilo da počnu saradnju sa još jednim novim bandom,duetom Soft Cell.Pearce je bio i menadžer Soft Cell,pa im je obezbedio ugovor sa Phonogram i njihov sledeći singl 'Tainted Love' postiže veliki komercijalni uspeh.
     Sa neverovatnim darom za nove talente,Pearce i Some Bizzare ostvaruju saradnju sa,najpre Matt Johnsonom (The The) a potom i sa Cabaret Voltaire,Psychic TV,Test Dept.,Einsturzende Neubauten,Coil,JG Thirlwellom (Foetus) i mnogim drugim.
     Tokom osamdesetih kompanija je stekla reputaciju odvažnog izdavaća,što se nastavilo i u devedesetim.Od 2001 do 2005 smanjili su izdavačke aktivnosti,da bi od 2007,ponovo počeli potragu za mladim,svežim i neobičnim izvodajačima kao što su Risque (Francusko/Velški elektro duet),Kontour (UK dark electro) ili Pedro INF (Portugalski dance producent).

Some Bizzare Album  (Some Bizzare,1981)


If You Can't Please Yourself...  (Some Bizzare,1985)



Links in...

1 коментар:

  1. https://drive.google.com/open?id=1kI_QTUcXw3P_f5boRC1OMG72vcc4zt48
    https://drive.google.com/open?id=17tSiLb3Gh5e1S60vXb8dYUEW7DFOnjEt

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...