Претражи овај блог

уторак, 14. април 2020.

Niagara


     Za Niagaru se prvi put čulo kada je napustila (izbačena?) sa University Of Michigan i pridružila se Destroy All Monsters,uvrnutom noise kolektivu iz Ann Arbora.Ovo je prva postava banda u kojoj su bili i Mike Kelley,Carey Loren i Jim Shaw.Osim muzikom,bavili su se i različitim vizuelnim aktivnostima.Postava se menjala više puta.Neke od njihovih snimaka iz ranog perioda,sakupio je Thurston Moore i objavio na sopstvenoj etiketi.
     Vrativši se 1977 u Ann Arbor,Ron Asheton (Stooges),podmićen velikom količinom piva,priključio se Destroy All Monsters na probama.Oduševljen Niagarinim performasom na sceni,postaje gitarista band i u grupu dovodi basistu Michael Davisa (ex-MC 5),koji nešto kasnije regrutuje bubnjara Rob Kinga.
     Stari članovi su se izgubili uz put i Destroy All Monsters evoluiraju od avangardnih art punkera u ozbiljan rock'n'roll band.Iako su se bivši članovi žalili na novu,konvencionalniju,orijentaciju banda,prisustvo jednog od Stoogesa im je znatno podiglo komercijalni status - pa bar u underground krugovima.
     Ashetonova plamteća gitara se savršeno slagala sa Niagarinim ethereal vokalom i band je privukao puno pažnje svojim divljim live nastupima.Ova postava izdaje nekoliko singlova za Britanski Cherry Red.
     Za razliku od Iggy Popa koji je priznat i prepoznat kao punk preteča,DAM su zauvek čvrsto ostali u underground vodama i raspali su se početkom osamdesetih.
     1984,Niagara i Asheton,ponovo saradjuju,ovoga puta kao Dark Carnival.U stalno-rotirajućoj postavi bili su članovi Mutants,Bootsy X,Ramrods,Cult Heroes...kao i brojni gostujući muzičari.Scott Asheton (ex-Stooges) je povremeno nastupao sa Dark Carnival.
     Naoružani sopstvenim pesmama i odabranim obradama (Stooges),Dark Carnival su predstavljali najbolju rock'n'roll medicinu i snimili su par živih albuma i dva studijska:istoimeni debi za nezavisnu etiketu Zeus i nešto doteraniji,'The Last Great Ride'.Ron Asheton je napustio band i posvetio se solo karijeri a Niagara se posvetila slikarstvu (njene Warholske ilustracije krase većinu DAM/DC omota),povremeno se vraćajući muzici.

1974/1976  (Eastatic Peacel,1994)

Novembar 22.1963  (Revenge,1989)





Dark Carnival  (Zeus,1991)


The Last Great Ride  (SFTRI,1996)


St.Valentine's Day Massacre  (Savage Beat!,2009)



links in...
     

1 коментар:

  1. https://drive.google.com/open?id=1FIBc6nkKGqDY-mimFkkX92OEgR4l_FWR
    https://drive.google.com/open?id=18iAtgr5G-Xbz42raTNpfjv7--OkEgUH5
    https://drive.google.com/open?id=18rqY0pA4UlSl0TYvak6_shiheovzeVgK

    https://ulozto.net/file/LIihAVX1KigY/01-november-22-1963-1989-rar
    https://ulozto.net/file/pBukTsJol3Pg/02-dark-carnival-1991-rar
    https://ulozto.net/file/JlOva0UribBV/03-the-last-great-ride-1996-rar
    https://ulozto.net/file/jWmI7Adyugzo/04-st-valentine-s-day-massacre-2009-rar

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...