Претражи овај блог

субота, 23. мај 2020.

Sisters Of Mercy


     Band iz Leedsa (nazvan po pesmi Leonard Cohena iz 1968) osnovan je 1980,i postao je 'mrgodno' lice Goth rocka sa svojim debi albumom,'First And Last And Always'.
     Peter Murphy (Bauhaus) je konstatovao da su Sisters Of Mercy 'formed for Goths,by Goths...and by God,they WERE Goth'.
     Zveketanje ritam mašine i zvonke gitare,savršeno su odgovarali Goth estetici,a gotovo Napoleonsko pozerstvo Andrew Eldritcha,donelo je mračnim himnama ('Walk Away','Some Kind Of Stranger'...) kult status i uspeh na indie listama.Nažalost,prevelike ambicije razorile su band.
     'Floodland',drugi album,dovodi sve na svoje mesto i to na sjajan način - nemilosrdno prenaduvano ali sa neodoljivim šarmom.Andrew je snimio album sam (Hussey i Adams osnovali Mission,a Marx,Ghost dance),uz pomoć basistkinje Patricie Morrison (ex-Gun Club) i ritam mašine Dr.Avalanche,koja je,osim njega,jedini stalni član banda od početka.
     Tri singla su skinuta sa ovog albuma i svi su se solidno plasirali na top listama.
     Na sledećem albumu,'Vision Thing',Eldritch je ozbiljno uronio u rock vode i postao gotovo opsednut sa USA i njenim socio-političkim zlom.Ovo je definitivno najkomercijalniji,ali i najtuplji,album Sisters Of Mercy.
      1992 band postiže največi sing uspeh sa remixom numere 'Temple Of Love' (predivni vokali Ofre Haze).
      1993,serrija nesporazuma i sukoba grupe (čitaj Andrew Eldritch) i kompanije Warner Bros.,dovodi do toga da band menja svoj status komercijalno uspešnog izvodjača u status mi-samo-sviramo-uživo-dok-nam-ugovor-ne-istekne.
      Pet godina kasnije,ugovor je istekao i Sisters Of Mercy su bili slobodni da ponovo snimaju,ali...nisu.Nastavili su samo sa koncertima bez novih snimaka.

First And Last And Always  (Merciful,1985)


Floodland  (Merciful,1987)


Vision Thing  (Merciful,1990)


   links in...
     

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/Nc0W0ACa#VoQ5Qd4k4iM4NyTYxZbK_yW5XkbyNT5N9K2XpSuWmQU
    https://mega.nz/file/Md0EwQhB#Frfb4dyV6S_wE5TEATKvQlYFascYor7B_2dvLsBZ4is
    https://mega.nz/file/gQ1gTaIC#v86VeqOMb1zbjyPKbgVVt0Ii6QjKl5Rg_XaNN3u0y7k

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...