Претражи овај блог

субота, 9. мај 2020.

Pigs


     Videvši nastupe Cortinas,Damned,Jam i drugih ranih punk bandova u Bristolu,Kit Gould,Eamonn McAndrew,Nigel Robinson i Ricky Galli,rešili su da osnuju svoj band,The Pigs.Njihovi agresivni live nastupi privlače pažnju Miles Copelanda (suvlasnik Step Forward),koji im omogućava sbimanje EPa.Četiri numere su izdate 1977 kao 'Youthanasia' Ep na novoosnovanoj etiketi New Bristol Records.
     EP postaje veoma popularan u Bristolu,dobija pozitivne ocene u muzičkoj štampi i od John Peela,koji ga je redovno puštao u svom programu.
     Pigs nastavljaju sa živim svirkama,prateći poznate punk bandove (Siouxsie&The Banshees) i lokalne heroje Cortinas.U januaru 1978 stižu i do samostalnog Londonskog koncerta u Roxy klubu.Nažalost,šansa da nastupe kao predgrupa za Sex Pistols je propala,pošto je dvorana izgorela u požaru dan ranije.
     Uprkos zapaženim koncertnim nastupima i pristojnom vinilnom debi izdanju,band nije iskoristio svoju šansu i raspali su se u martu 1978,posle jedva godinu dana postojanja.
     2010 su se ponovo okupili i od tada su nastupili na više punk festivala.2011 su objavili i sam-izdat CD,'Put It Down',koji sadrži neke nove snimke,kao i nove verzije starih stvari.

1977  (Bristol Archive Records,2010)


link in...

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...