Претражи овај блог

уторак, 25. август 2020.

Hunters & Collectors


     Hunters & Collectors su nastali 1981 u Melbourneu,predvodjeni pevačem i gitaristom Mark Seymoureom.Ime su dobili po pesmi Nemačke grupe Can.
     U početku pod snažnim uticajem krautrocka i produkcija Conny Planka,njihova muzika je sadržala moćne udaraljke,bučne gitare i snažne bass linije,pomalo podsećajući na Talking Heads i njihov 'Remain In Light' album.
     Postajući deo underground scene Melbournea,Hunters & Collectors potpisuju za Mushroom Records i upošljavaju Planka kao producenta na svojim albumima,'The Fireman's Curse' i 'The Jaws Of Life',koji postižu skroman uspeh.
     Stvari se menjaju na bolje sa albumom 'Human Frailty'(1986),čiji komercijalni uspeh prate i sledeća ostvarenja:'Ghost Nation'(1989),'Cut'(1992) i 'Demon Flower'(1994).
     Hunters & Collectors postaju jedan od najboljih live sastava Australije i intenzivno nastupaju po domovini (povremeno i u Evropi i USA),sve do raspada,1998.

Natural Ingradients  (Liberation,2003)

link in...
     

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...