Претражи овај блог

недеља, 20. септембар 2020.

Bow Wow Wow

 


     Bow Wow Wow su nastali pošto su Leigh Gorman,Dave Barbarossa i Matthew Ashman napustili Adam & The Ants i obratili se ex-Pistols menadžeru Malcolm McLarenu.McLaren je otkrio mladjanu Myant Myant Aye u Jednoj perionici veša,prekrstio je u Annabella Lwin,postavio je ispred mikrofona i kompletirao postavu Bow Wow Wow.
     Band je momentalno privukao pažnju svojim jedinstvenim zvukom-Duane Eddy gitara preko 'tribal' bubnjeva.1981 izdaju prvi album,'See Jungle!See Jungle!Go Join Your Gang,Yeah!City All Over!Go Ape Crazy!'.Omot albuma je privukao više pažnje (ipak je McLaren lisac) od muzičkog sadržaja jer se na njemu nalazila prerada Manetove slike 'Doručak na travi' sa nagom Annabellom koja je tada imala 15 godina.
     1982,band realizuje nekoliko EPa,od kojih njihova obrada 'I Want Candy' postiže veliki uspeh na top listama.1983,snimaju drugi album,'When The Going Gets Tough,The Tough Get Going'.Uprkos solidnoj prodji singla 'Do You Wanna Hold Me' i pojavljivanju na Američkoj televiziji,ovaj pre-producirani,'umiveni' album je razočarao stare ljubitelje Bow Wow Wow i grupa se raspala.
     Annabella je započela solo karijeru,ostvarivši skroman uspeh sa Peggy Lee coverom 'Fever',1986.Muški deo banda je osnovao novu grupu Chiefs Of Relief.
     Ashman je preminuo 1995 od dijabetesa a ostatak banda se okupio ponovo 1998 da bi snimili remix najvećih hitova.
     Lwin živi u Los Angelesu i povremeno nastupa uživo sa novom verzijom Bow Wow Wow.
Girl Bites Dog-Your Compact Disc Pet  (EMI,1993)

See Jungle!See Jungle...  (RCA,1981)

When The Tough Gets Going...  (RCA,1983)

Fever  (RCA,1986)

     

links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/NcFW0QqC#nxVm8C9vFKsi0mERD3b52NGtVC7xOgSgonrvWxggkhY
    https://mega.nz/file/kIM2jK4C#kKsqXyKUlRM88B8j_kBY6kECjhvuLQjYGwBmIOrUlWg
    https://mega.nz/file/oNMySKqS#AsZAfuCwU9T89WIaaTeL0gcn482h4ZeF2_U2MMBi2-A
    https://mega.nz/file/FJEW1a7Z#hN-T0-tU3SV5UhN2LlDg6ySyVLqZUQOy4ywO_9retWo

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...