Претражи овај блог

четвртак, 12. новембар 2020.

Plastics


 
     Osnovani 1976,Plastics su bili tipičan new wave band iz Tokyoa i kombinovali su šašav,ekscentričan muzički senzibilitet sa lirikom koja je kritikovala potrošačku kulturu.Često su poredjeni sa Devo i B-52's.
     Počeli su kao party band ali su ubrzo proširili svoju muziku glam rock osećajem za trash kulturu i socijalnom kritikom nadolazećeg punka.Elektronika techno-pop pionira Kraftwerk je bila poslednji deo slagalice i Plastics su pronašli svoj zvuk.Tekstovi na engleskom su ih činili prihvatljivim zapadnom tržištu koje ih je otkrilo preko David Byrnea.Naime,član Plasticsa,Toshio Nakanishi je uradio dizajn bookleta za Talking Heads turneju i tom prilikom se upoznao sa Byrneom kome je dao demo snimke banda.Oduševljen onim što je čuo,prosledio je snimke menadžeru B-52's,koji je omogućio snimanje debi albuma za Plastics.
     Album je bio hit u Japanu a pratio gaje drugi,'Origato Plastico',koji je doživeo sličan uspeh.Nažalost band se razilazi 1981 i pored internacionalnog ugovora sa Island Records,UK singla za Rough Trade i mini Američke turneje.
     Iako aktivni relativno kratko,njihov uticaj u transformisanju Japanskog mainstreama od 'kayoukyouku' stila,dominantnog u šezdesetim i sedamdesetim ka više elektronskom J-popu,je ogroman.I danas su veoma cenjeni i uticajni medju brojnim new wave i techno pop izvodjačima.
     Posle raspada,Chica Sato i Nakanishi su nastavili karijeru kao Melon a kasnije i u raznim drugim projektima.Gitarista Tachibana je postao cenjeni grafički dizajner.

Welcome Plastics  (Invitation,1980)


Origato Plastico  (Invitation,1980)


Welcome Back  (Invitation,1981)


links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/8RkjQQgT#KI9L4VgJmxvNZf2MxQTX_4SG4bST_kwr2hubKsZ8fJk
    https://mega.nz/file/VEkxhSJT#w6vy6JcvGF-vhiGyTBpLl9_XNznjvyMYDLhxrw4aLd4
    https://mega.nz/file/MF032AAQ#vz3IXkCLCcnfnE-5PjsCTNpEVilT1atSNVq8is-FeV0

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...