Претражи овај блог

недеља, 29. новембар 2020.

Random Hold

 


     Posle jednog koncerta grupe 801 (Phil Manzanera,Brian Eno) krajem 1976,školski drugovi David Ferguson i David Rhodes,smatrajući da oni to mogu mnogo bolje,osnivaju grupu Random Hold.Bandu su pristupili gitarista Simon Sinley i basista Bill McCormick,a posle nekog vremena na mestu bubnjara se ustalio David Leach.
     Random Hold su proizvodili veoma mračan post-punk sound a vokalne dužnosti su delili svi članovi banda.Serijom dobrih nastupa skrenuli su pažnju na sebe i obezbedili ugovor sa Polydor Records,za koje su 1979 snimili debi album,u produkciji Peter Hammilla.
     Iste godine počinju problemi sa postavom.Leach napušta band zbog zdravstvenih problema i menja ga Peter Phipps (ex-Glitter Band) a Ainley je izbačen,zbog svog pop stila sviranja.Ove promene izbacuju Rhodesa kao lidera banda.Odlične svirke u Marquee klubu i turneja sa XTC nagoveštavaju bolje dane za band.Nažalost EP 'Avalanche' i album 'The View From Here' su se očajno prodavali pa je Polydor,i pored turneje sa Peter Gabrielom,odlučio da ih otpusti.
     Po povratku sa USA turneje,McCormick napušta band zbog muzičkog neslaganja,i posle par meseci,članovi banda kreću odvojenim putevima.Rhodes je učvrstio poziciju Gabrielovog gitariste a Ferguson je 1981 obnovio Random Hold u novoj postavi,koja je snimila album 'Burn The Buildings' za RCA.

Etceteraville  (Passport,1979)


The View From Here  (Polydor,1980)


The March  (RCA,1981)


Walking On The Edge  (RCA,1981)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/hMtmjL6D#W-flkEKEU17uSRhT66z2dcZmRmt__PP1_TZIcUGT8z0
    https://mega.nz/file/BNsUWLjZ#0AFLZ8GQHJUG0UuRtzUXeVBDqI9_5juOgTN67GV-SPY
    https://mega.nz/file/JNsm1K5C#Xi-JrgF_rNL-sVhttps://mega.nz/file/ZVlUHQ7B#JytHYqTDvy5ANCqnBMz8-JrGG9awQIykT8RrMd5LhVkRb_JQECPH8G6mQvijPpjX_X6Isr40

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...