Претражи овај блог

субота, 5. децембар 2020.

Rubella Ballet

 


     Rubella Ballet su 1979 osnovali Sid Ation,Zillah Minx,Pete Fender i Gem Stone (brat i sestra,Dan i Gemma Sanson).Band je nastao na čuvenom Crass nastupu u Conwey Hallu,kada su Crass pozvali publiku da uzmu njihovu opremu i završe koncert.Sid je seo za bubnjeve,Zillah je preuzela mikrofon a Pet i Gem,gitaru i bas.Mogu misliti kako je to zvučalo,ali u svakom slučaju,ovaj 'nastup' je označio pojavu raznovrsnosti u prilično uniformnoj anarcho sceni.
     Dok je bio u Rubella Ballet,Sid je povremeno bubnjao i za Flux Of Pink Indians.Rubella Ballet i Flux Of Pink Indians su često svirali zajedno,pa se dešavalo da Sid svira iste večeri u obadva banda.Kasnije se Ation definitivno opredelio za Rubella Ballet.
     Grupa je postala poznata po svojim psihodeličnim live nastupima na kojima su koristili (obilno) UV svetla,strobe light,dim i ostale raznorazne scenske efekte.Muzika koju su svirali je bila takodje inovativna,i u njoj su mešali punk,tribal,dance i psihodeliju,stvarajući specifičan stil.

Ballet Bag+Peel Sessions  (Dark Entries,2017)


At Last Its Playtime  (Ubiquitous,1985)


Arctic Flowers 12"  (Ubiquitous,1986)


If  (Ubiquitous,1986)


At The End Of The Rainbow  (Brave,1990)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/gI1UGSYI#c5p0wJzN-9zc3gA-T8NqIWDXZx1PTozJ6wZTid-ULxg
    https://mega.nz/file/FA1EBQDa#gwUwInX2OtgS3NDzfgvaf5urOXWMubpMyaPJZdSyGic
    https://mega.nz/file/4B8khIQT#2OMrdBTO8WJ9giP37NqMLAfiuKvyTyvdqCiCmplMNMY
    https://mega.nz/file/4ZkClSzC#UYgID1dQ63Y7-y1GOCqO6V5HiIQ9ng0-wuXgu-Qdhjc
    https://mega.nz/file/REsGlCKZ#YovoLnkm2mtKE23ATIER-lE9mA-7nIdj0m7fHHEO9A8

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...